JEDNA PROSTORIJA KRIJE DETALJE O NESTANKU ?

Piše : MONDO

Od nestanka porodice Djokić , Gordane, Gorana i Lidije, nema traga već peti dan. Helikopteri dva dana nadleću okolinu Aleksinca u potrazi za njihovim automobilom, „pasatom“ crne boje, ronioci pretražuju Bavansko jezero, inspektori su drugi put detaljno pretresli njihov porodični stan… I ništa.

Njihove komšije kažu da se za njih nikakve loše stvari nikada nisu vezivale, da su bili „nasmejana i skladna porodica“, te da je misterija njihovog nestanka time je još veća.

„Znam Gorana 100 godina. Znam mu i ženu i ćerku. Otkad ih poznajem ni jednu lošu stvar za njih nisam čuo. Ćerka, 25 godina, dete skroz na mestu. Niko ništa loše da kaže. Niti se Goran nešto eksponirao, niti Gordana“, priča on i dodaje da su gotovo uvek bili nasmejani:

„Veoma su složni. Kad izađu ispred zgrade smeju se i zezaju. Ovakva misterija nikad se nije desila u Aleksincu… Ma samo da na dobro izađe“, kaže jedan od komšija i drug nestalog Gorana.

Članovi njihove porodice bili su u četvrtak s policijom u njihovom stanu kako bi inspektori izvršili detaljan pretreg istog u potrazi za bilo čim neobičnim i nekim tragom koji bi ukazao gde su mogli da nestanu.

U potrazi za tragovima koji bi mogli da reše misteriju, policija se potom uputila i do Goranove menjačnice koja se nalazi u istoj ulici gde im je i dom. Ključ niko od članova porodice nema, on je kod nestalog muškarca. Ovaj objekat policija još nije obila, ali na prvi pogled ni u menjačnici ništa nije neobično.

Zoran Stojković,  kum Goranovog brata, radio je pre u njegovoj menjačnici i kaže da oni nikada pre nisu imali običaj da odu negde, a da se ne jave nikom. On tvrdi i da ne postoji šansa da su oni negde otputovali, i da strahuje da im se nije nešto desilo.

Helikopterska jedinica MUP već dva dana nadleće reon oko Aleksinca u potrazi za automobilom. U potragu su se u toku jučerašnjeg dana uključili i ronioci koji su najpre započeli pretragu sonarom Bovanskog jezera koje se nalazi na nekoliko kilometara od Aleksinca.

Međutim, ni ova pretraga za sada nije dala nikakve rezultate. Ronioci su spremni da se spuste u jezero ukoliko sonar detektuje nešto neobično u vodi.