JUNIORKE ZVEZDE PRVACI SRBIJE

Aleksinac.biz

Tekst i foto Dušan Stevanović

Pobedom u finalu nad ekipom Radivoja Koraća sa 77 65 , juniorke košarkaške ekipe Crvene Zvezde iz Beograda postale su ovogodišnji prvaci Srbije .

U trodnevnomm takmičenju završnog turnira koje je održano pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije u Aleksincu , za titulu najboljeg takmičile su se ekipe Svrljiga , Radničkog iz Kragujevca , Šapca , Čelareva , Novosadska ŽKA , Proleter iz Zrenjanina , Radivoje Korać i Crvena Zvezda iz Beograda .

Crvena Zvezda je do finala savladala , u četvrt finalu Čelarevo sa 95 66 , a u polufinalu Proleter iz Zrenjanina sa 93 49 , dok je ekipa Radivoja Koraća , u četvrt finalu pobedila Šabac sa 96 49 , a u polufinalu Novosadsku ŽKA sa 63 60 .

Za najbolju igračicu i najboljeg strelca proglašena je Jelena Mitrović iz  Novosadske ŽKA koja je imala 117 indeks uspešnosti , a pritom je postigla i 61 poena . Mitrovićeva je , inače , rodjena 2001 , a visoka je 203 centimetara .

Glavni promoteri ove velike manifestacije bili su Aleksinčani , Mina Djordjević reprezentativka Srbije i igračica Crvene Zvezde i Dušan Projović potpresednik Košarkaškog saveza Srbije .

Ovom prilikom , prigodnu nagradu Košarkaškog saveza Srbije za dugogodišnji rad dobio je i Aleksinčanin Sveta Vidanović – Svitac koji je u košarkaškom sportu proveo 52 godine .

Završnica ovogodišnjeg takmičenja za juniorke Srbije održana je pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije , a organizator je bila Skupština opštine Aleksinac .

DRUGOPLASIRANA EKIPA RADIVOJE KORAĆ IZ BEOGRADA

TREĆEŠLASIRANA EKIPA NOVOSADSKA ŽKA