KAFANA U DRAŽEVCU PODRŽALA DJOKOVIĆA NA VIMBLDONU

U pohodu na peti trofej na Vimbldonu, najpristižnijem teniskom turniru na svetu, Novaku Đokoviću stiže neobična podrška iz Draževca kraj Niša – uoči velikog finala sa Rodžerom Federerom gostima kafane Marjan služen je roštilj u obliku teniskog reketa i loptice od sira, kajmaka i parmezana.

Teniski “el klasiko” igra se danas od 15 sati, a Srbin je favorit kako zbog toga što je dve pozicije bolje rangiran, tako i zato što ima gotovo duplo više bodova na ATP listi. Ipak, dodatna podrška ne može da škodi, a ona iz Marjana, kafane koja radi punih 6 decenija, veoma je neobična.

Delo je vlasnika Dragana Marjanovića, koji kaže da često, kada je sam u kuhinji, voli da eksperimentiše sa izgledom raznih jela. Ovo nije prvi put da je “instalacija” teniski reket sa lopticama, jer je sve počelo pre mnogo godina, kada su tu na ručak došle niška teniserka Kristina Živković i njena drugarica Čehinja, takođe teniserka.

Njena drugarica je sada u prvih 100 na WTA listi. Kada su došle ja sam im rekao ’za vas će biti nešto posebno’. To je bilo na brzinu, uzeo sam sir i kajmak i uvaljao ih u parmezan, da liči na lopticu. Nisam ni ja bio mnogo bio zadovoljan izgledom, ali ispalo je kao svetsko čudo – priča vlasnik nadaleko čuvene kafane.

Ukoliko Đoković osvoji Vimbldon, gosti kafane mogu očekivati još nešto neobično, najavljuje Marjanović i kaže da su u planu imali da prave i jestivi teniski teren, ali kako je stalno gužva, nikako ne mogu da stignu.

Inače, pred novo finale oba aktera su veoma motivisana – Novak Đoković želi peti vimbldonski trofej u karijeri, čime bi se izjednačio sa legendarnim Bjonom Borgom, dok Federer “juri” 9 pehar, za sustizanje Martine Navratilove i ispisivanja novih strana istorije, s obzirom na to da uskoro puni 38 godina.

Izvor Južne vesti , Autor Milica Jovanović