Tekst i foto Dušan Stevanović

Kada se očekivala i šesta, uzastopna pobeda Napretka protiv ekipe sa dna tabela, Kolubare iz Lazarevca, košarkaši Napretka priredili su neprijatno iznenadjenje svojim navijčima i izgubili sa 91 77 ( 55 36 ) . Nije samo poraz u pitanju , nego i vrlo bleda igra jer samo u početnim minutima, Napredak je poveo sa 7 0 , da bi kasnije prepustio inicijativu domaćinu Kolubari koji su u jednom momentu vodili sa čak 20 koševa razlike.

( Zabrinuta lica navijača)

Ne može se ovo računati da je slab dan jer tako se ne ide u Prvu ligu. Igrači ali i rukovodstvo kluba mora da se zapita , da li oni žele da odu u veći rang ili samo ulodo troše pare poreskih obaveznika Aleksinca.Ovo treba da bude poslednja opomena svima onima koji su u klubu. Šta su ciljevi ? Dokle više se plašiti Prve lige. Aleksinac , u košarci ima potencijal za to .

Šta reći o utakmici ? Rezultat sve govori, pre svega o izuzetno slabom izdanju košarkaša Napretka. Kod Kolubare , Simić je postigao 30 koševa, Vesković 19, dok su kod Napretka koševe postigli Bogavac 17, Šikman 16, Jančić 15, dok su podbacili Djurdjević i Stanisavljević sa po 3 poena, a vrlo slabu partiju pružio je i trenutno najbolji igrač Napretka, Marko Stevanović koji je postigao samo 6 poena.

Napredak je trenutno 5 – ti sa 7 pobeda i 5 poraza . U poslednjem kolu jesenjeg dela Napredak , u subotu dočekuje Akademik .