KAMERE NA AUTO PUTU I KOD ALEKSINCA !

Vozači u Srbiji zatečeni su nakon što se pojavila informacija da je u Srbiji na snazi novi sistem kontrole brzine vozila na auto-putevima, ali i da ih snimaju nove kamere koje će zabeležiti svako prekoračenje, piše portal Nova.rs.

Oni su izdvojili su 12 ključnih lokacija na auto-putu Beograd-Niš, na kojima se nalaze takozvani kontolni punktovi koji mere svako prekoračenje i to su: Vrčin, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Smederevo, Velika Plana, Markovac, Batočina, Jagodina, Paraćin, Pojate i Aleksinac.

Kako je otkrila revija Sat plus, za razliku od prethodnog perioda kada se brzina merila između desetak glavnih naplatnih rampi, novi sistem previđa merenje prosečne brzine između više od 50 lokacija na kojima su postavljene najmodernije kamere.

Oni su podsetili da kontrolnih punktova ima širom Srbije.

Kamere je od Beograda do Preljine moguće naći i na Ubu, kod Lajkovca, Ljiga i Takova, a od Beograda do Šida na lokacijama Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica, Kuzmin, Morovci, Adaševci.

Od prestonice do Subotice snimaće se kod Inđije, Beške, Kovilja, Novog Sada, Zmajeva, Vrbasa, Bačke Topole i Žednika.

Inače, neprilagođena brzina je najčešće uzrok brojnih nesreća u Srbiji. Pretpostavlja se da je cilj postavljanja novih kontrolnih punktova upravo kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Piše :  Danas