KONAČNO SE UREDJUJE PLAŽA NA BOVANSKOM JEZERU

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Nakon dugog niza godina , konačno se uredjuje plaža na Bovanskom jezeru . Rade se 3 kaskade u  dužini od 100 metara koje će biti posute peskom , a pored njih napraviće se travnjak sa dve drvene nastrešnice i klupama ispod njih .

  • Radove izvodi GUR “ Trend “ iz sela Kraljeva , a rok za završetak radova je 1. novembar – rekao nam je Ivan Petrović , šef gradilišta .

Inače , Bovansko jezero koje se pruža izmedju Sokobanje i Aleksinca u dužini od 8 kilometara važi za jedno od najlepših jezera u Srbiji . Najčešći gosti su Vojvodjani i Beogradjani kao i posetioci iz Niša , Kruševca , Paraćina i Leskovca . Njihove mišljenje je da je voda čista i topla i da ima dosta krupne ribe ali su im zamerke da nema tuševa , turističkih objekata ,, odredjene infrastrukture i da jezero nije iskorišćeno na najbolji način . Glavna primedba  im je , ipak , sumanuta vožnja glisera i skutera koji ugrožavaju bezbednost plivača u vodi .

Možda o Bovanskom jezeru najbollje govori izjava Jiržija Kovarika iz Češke .

  • Došao sam motorom u Srbiju s namerom da obidjem sva jezera . Najpre sam bio u zapadnoj Srbiji , zatim na Kosovu ali verujte mi , Bovansko jezero je najlepše i na mene je ostavilo najimpresivnijji utisak zbog velikog vodnog prostranstva , prelepe prirode unaokolo i tople vode u kojoj može da se kupaš satima .

Nadamo se da je ovo samo početak sredjivanja infrastrukture na Bovanskom jezeru i da se neće stati samo na kaskadama .