TV LASER : KORONA SE PENJE NA 40 % U ALEKSINCU

https://www.youtube.com/watch?v=Bex0SHK1a8E&t=9s

 

www.aleksinac.biz , Dušan Stevanović , YOU TUBE CHANNEL ALEKSINACBIZ , KLIKNI NA LINK

 

На седници Кризног штаба у  Алексинцу констатовано је да се епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац погоршала.
У прилог томе достављен је Извештај о броју заражених Опште болнице, према коме је ,  у периоду од 23.11.2020. до 30.11.2020.године на пср. тесту тестиранo 226 пацијената, а од тога је 57 позитивно, На антигенском тесту ,  тестирано је 298 пацијената , од тога је 88 позитивано.

Директор Опште  болнице ,  др Горан Видић истакао је да има великих кадровских проблема, јер  је 35 медицинских радника у изолацији,, а од тога су 23  позитивна на вирус

У Дому здравља Алексинац ,  на пср.тесту тестирано је 118 пацијената , од тога је 29 позитивних, На антигенском тесту тестиран је 201 пацијент од чега  је 94 позитивно. У протеклих  недељу дана тестиранно  је 843 пацијената , од којих је 268  позитивно.

Због 15 посто више првих прегледа у односу на прошлу недељу и три пута више прегледа у односу на почетак месеца , Дом здравља у Алексинцу  је донео одлуку да се Ковид амбуланта не отвара  и на Алексиначком руднику већ је повечао број лекара на 7 , а по потреби ће целу Амбуланту у Житковцу претворити у Ковид , док ће се  остали пациијенти „ прекоморавског региона „ због других потреба   лечити у Алексинцу .

Донесен је и Закључак да се рад спортских објеката ограничи само на активности такмичарских клубова, а да се све остале активности суспендују на период од две недеље.

Усвојен је и Закључак о затварању појединих група и објеката Предшколске  установе  „Лане“ због појаве вируса, а све у циљу организације минимум процеса рада у централном објекту у Буцековој улици.

На крају прошле недеље у Предшколској установи  „ Лане „ чак 26 радника је на боловању , од тога 18 због короне или самоизолације . Од деце предшколског узраста шесторо је позитивно на корону , али  због страха од даљих зараза , тренутно је  присутно само 270 или дупло мање од уобичејеног броја .

Проблема има и у Јавном комуналном предузећу „ Комуналне услуге „ где је број возоча све мањи , те се најављује могућност да се неке услуге које су се пружале на 7 дана , буду редуковане на 14 дана  .