Izvor Južne vesti , Autor M. Z

I u Domu za smeštaj odraslih u Kulini kraj Niša ima zaraženih korona virusom, ali nadležni nisu otkrili koliko ima obolelih, koliko je među njima zaposlenih, a koliko korisnika, kao i koje su posebne mere preduzete. I u blački dom za ometene u razvoju ranije je ušao korona virus, a iz Ministarstva za socijalna pitanja najavljuju izolaciju posle rezultata testiranja.

Ljudi u kolektivnim centrima posebno su ugroženi u epidemiji, što je pokazalo brzo širenje virusa u Gerontološkom centru u Nišu.

Nacionalni Krizni štab i Ministarstvo za socijalna pitanja saopštili su da je kovid 19 potvrđen kod 208 korisnika i 30 zaposlenih u 12 ustanova socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih na teritoriji Republike Srbije.

Među njima su i starački domovi na jugu Srbije, ali i 2 doma za ljude sa mentalnim poteškoćama – u Kulini i Blacu. Ipak, broj zaraženih nadležni nisu rekli.

Direktor Doma u Kulini Vojkan Stanojević za sva pitanja novinare je uputio na Vladu, a za situaciju u Domu rekao je da je “stabilna, da nije opasna i nije zabrinjavajuća, iako je i samo jedan slučaj zabrinjavajući”. Ipak, za sve ostale informacije kaže da je nadležno Ministarstvo.