KOŠARKA : BRUKA ZA KRAJ

Tekst i foto Dušan Stevanović

Mlakom i nezainteresovanom igrom , pogotovo u drugom poluvremenu , košarkaši Napretka iz Aleksinca izgubili su na svom terenu od pretendenta za ispadanje iz lige , Kolubare iz Lazarevca sa sramnih 15 koševa razlike . Rezultat je 87 102  ( 49 45 ) . Istini za volju , Kolubari je gorelo pod nogama jer ih je poraz mogao odvesti u niži rang . Momci iz Lazarevca više su želeli pobedu , više se trudili , a u tome su im pomogli i aleksinački košarkaši koji su bezvoljno igrali , pogotovo u drugom poluvremenu  i izgubili sa  19 koševa razlike .

Ovim porazom , Napredak je pao na 7 mesto sa skorom od 13 pobeda i 12 poraza , a Kolubara je izborila opstanak .

Najefikasniji igrač utakmice bio je  Nikola Simić iz ekipe Kolubare koji je postigao 33 poena, dok je kod Aleksinčana

Nenad Djurdjević postigao 21 poen . U igru nije ulazio iskusni Bogavac zbog preloma rebra .

Utakmica je odigrana pred samo 200 gledalaca , a interesantno je da skoro niko iz uprave aleksinačkog kluba ne dolazi na utakmice .  To se , pre svega odnosi na predsednika kluba Fevzija Šiljika koji je zadnji put bio na utakmici svog kluba protiv Novog Pazara . Njegovo odsustvo pravda se poslovnom prezauzetošću .

U poslednjem kolu , Napredak gostuje u Srbobranu , ekipi Akademika koja je već ispala iz lige i ta utakmica će biti gotovo revijalnog karaktera , gde će mladji igrači dobiti veću minutažu .

U Prvoj regionalnoj ligi Istok , Jastreb iz Aleksinca izgubio je u gostima od Morave iz Vladičinog Hana  sa 80 72 . Jastreb je pružio dobru partiju , pogotovo u prvom poluvremenu ali je Morava , ipak , kvalitetnija ekipa i zasluženo je pobedila . Jastreb se nalazi na 11 mestu sa 10 pobeda i 15 poraza i ostaje u ligi . U poslednjem kolu igra se komšiski derbi sa Sokobajom i u toj utakmici odlučivaće se ko će biti deseti , a ko jedanaesti .