KOŠARKA : VALJDA IH JE BILO SRAMOTA ?

www.aleksinacbiz.com , Tekst i foto ( arhiva ) Dušan Stevanović

Za ekipu košarkaša Pirota , utakmica 28 kola Prve košarkaške lige sa Naprtkom iz Aleksincabila je prva od 5 presudnih utakmica , u borbi za opstanak . Prvu set loptu Piroćanci su snažnom i angažovanom igrom dobili , ponizeći Aleksinčane i pobedvši ih sa 28 koševa razlike . Rezultat  102 . 74 ( 52 : 40 )

Piroćanci su krenuli silovito i prvu četvrtinu rešili sa 12 koševa razlike . Kasnije su samo to razliku uvećavali i na kraju ostvarili siguran uspeh .

Najefikasniji u  redovima Pirota bili su Nikola Djonlić sa 24 koša , Vraneš je postigao 17 , a Fiipović 16 , dok je u redovima Napretka iz Aleksinca Nikola Raičević postigao 22 koša , Amerikanac Karter 16 i Dimitrije Raičević 11 koševa .

Već u sredu Piroćanci igraju zaostali meč , na svom terenu sa Tamišem iz Pančeva i priliku da realizuju još jednu set loptu dok Aleksinčani dočekuju drugoplasiranu Vojvodinu iz Novog Sada .
Na prvom mestu je i dalje Mladost iz Zemuna .

U drugoj košarkaškoj ligi , Plej of – a ,  u derbi utakmici , Zdravlje iz Leskovca  je pobedilo Slodes u Beogradu sa 63 :  73 i gotovo sigurno obezbedilo učešće u Prvoj ligi , naredne godine . Drugi učesnik s juga Fer Plej iz Niša izgubio je minimalnim rezultatom od Proletera sa 67 : 65 .

U Plej autu , Napredak Junior iz Kruševca  je pobedio Vrbas sa 80 . 68 i nalazi se na prvoj poziciji dok je   Konstantin u Nišu pobedio Star iz Novog Sada sa 95 . 79 .

Ekipa Bora igra sve bolje . Ovog puta pobedili su na svom terenu Radnički iz Beograda sa 87 . 70