KOSTADINOVIĆ PRVI DO “ KRSTA “ , VIDEO PRILOG

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinac.biz , Video prilog , nemontirani materijal ,  you tube aleksinacbiz ,

Tekst i kamera Dušan Stevanović

 Na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, na Južnoj Moravi kod Katuna, pored Separacije „Jakovljević i sin”, održano tradicionalno takmičenje za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji, u stvari, simbolizuju broj godina Isusa Hrista.

Ove godine učestvovao je rekordan broj učesnika . Čak 31 takmičar iz  Aleksinca , Aleksinačkog rudnika , Bujmira , Subotinca , Draževca , Kraljeva , Donjeg Krupca , Trnjana , Tešice , Moravca , Donjeg Adrovca ali i takmičari sa strane . Iz Jagodine je došao dvostruki svetski šampion u bodi bildingu  56 to godišnji Rade Panić , iz Niša je bio najstariji učesnik , 74 o godišnji Živojin Rajković kome je ovo peto takmičenje u nizu , kao i takmičari iz Soko banje i Ražnja .

Ovogodišnji pobednik je Dragan Kostadinović iz Bobovišta , inače studen četvrte godine Pravnog fakulteta . Drugi je 20 to godišnji mašinski tehničar Aleksandar Djurić sa Aleksinačkog rudnika , dok je treće mesto osvojio 32 godišnji auto limar Marko Milojković iz Moravca .

Takmičenje za „ Časni krst „ je održano pred preko 200 posetilaca , a skuvano je oko 50 litara rakije i isto toliko vina .

Plivanje za Časni krst, osmi put zaredom, organizovala je  Crkvena opština u Stancima sa jerejem Stefanom Milanovićem i Separacija „Jakovljević i sin” iz Katuna.

 U organizaciji manifestacije pomogla je  Opština Aleksinac koja je i ove godine obezbedila pehare za prva tri mesta .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=AIUQsSXgKD8″][/vc_column][/vc_row]