TV PRILOG : “ KUD MERAK “ S MERAKOM U VUKAŠINOVCU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tekst i foto Dušan Stevanović , youtube aleksinacbiz

U organizaciji Kulturno umetničkog društva „Merak „ i Mesne zajednice Vukašinovac , pred više stotina meštana   , organizovan je 7  godišnji koncert ovog društva . Pored domaćina , učestvovali su  i Kulturno umetniko društvo „ Bukovik „ iz Mozgova  kao i  Kulturno umetničko društvo „ Dejan Jovanović – Deša „ iz Tešice. Posebni gosti bili su  folkloristi iz KUD-a Buklija “ iz sela Trupale  kod Niša  koji su ostavili sjajan utisak . Pored ansambala, nastupili su i solo pevači iz aleksinačke opštine , a program je vodio Milan Vlajić .

Iskoristili smo priliku da nešto ozbiljnije porazgovaramo i sa predsednikom  Upravnog odbora , Dejanom Rajkovićem koji se pokazao kao jako dobar domaćin.

  • U klubu „ Merak“ postoji veliki entuzijazam . Vredno radimo i vežbamo . Omladina voli da igra folklor i da se druži , kako medjusobno , tako i sa igračima iz ostalih kulturno umetničkih društava . Naše kulturno umetničko društvo je oformljeno 2011 godine , ima 20 do 25 stalnih članova  i ima oko 20 tak nastupa godišnje , uglavnom na humanitarnim koncertima .  Ipak , najveći problem je nedostatak prostorija za rad . Selo nema Dom kulture  , pa smo primorani da vežbamo pod iznajmljenim , velikim šatorima – rekao nam je Dejan Rajković .

Naravno , tu je bila i predsednica Mesne zajednice Vukašinovac , Gordana Vasiljević koja je kratko rekla

– Najvažnije je da se meštani okupljaju i da se druže . Sve ostalo je u drugom planu .

Ljubazni domaćin podelio je zahvalnice svim učesnicima , a posebnu zahvalnicu za medisku promociju sela Vukašinovac dobila je i televizija Laser[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=Ej-Zv89ZN2c“][/vc_column][/vc_row]