“ SUMLJIV “ MED UŠAO U SRBIJU ZA MALE PARE , OPREZ !!!

www aleksinac biz , Tekst i foto Dušan Stevanović i  FB

Председник Савезa пчеларских организација Србије , Др . Родољуб Живадиновић изјавио  је да је  добио поуздану ,  анонимну пријаву СА СВИМ ПРАТЕЋИМ ДОКАЗИМА о увозу пчелињег меда из Украјине у Србију по цени од само 1,15 евра за килограм , што говори да се ради о симнјивом  меду .

– Поседујемо апсолутно све информације из истог извора, али их за сада не можемо јавно објавити. Извор информације нам је дао сагласност за објаву ове информације – рекао је Др Родољуб Живадиновић .

Ако нас ико , мисли се на увозника , из било ког разлога тужи због ове информације, доступни смо надлежним органима Републике Србије у свако доба дана и ноћи, али ћемо тада јавно објавити и име купца меда. Исте надлежне органе позивамо да добро провере квалитет овог меда у нашим и страним лабораторијама, да наши потрошачи не би јели нешто што није мед .

Јер, заиста је невероватно поверовати ,  да када меда на планети нигде нема због лоше године, пчелињи мед може да се продаје по овој цени, која је 2,5-5,6 пута мања од тренутне тржишне цене меда.

Након ове информације коју је објавио Савез пчеларских организација Србије , јавио се пчелар Денис Фадејев из Украјине са информацијом да се мед у Украјини откупљује по цени од 1,4 евра, а тај  исти мед се у Србију  извози по цени од 1,15 евра.

После овога, као и после свих других чињеница које смо презентовали претходних месеци, АПСОЛУТНО нас више не чуде бројни напади на Савез пчеларских организација Србије  протеклих месеци, од како је Погон почео да пласира мед пчелара по реалним тржишним ценама .

Немамо ми ништа против увоза меда,  али имамо против ако нешто са тим медом није у реду и захтевамо од надлежних органа  да се мед пошаље на анализу и стручну експертизу , како би се утврдила исправност увозног меда – рекао је председник Савеза пчеларских организација Србије , Родољуб Живадиновић .