Na prostoru garaže „Niš ekspresa“, na Bulevaru Nemanjića u Nišu, planira se gradnja „Delta planet centra“ na oko 40.000 kvadratnih metara, potvrđeno je portalu e-Kapija . Kako navode u Delti, vrednost projekta iznosi 80 miliona evra.

Početak radova očekuje se u februaru 2018. godine. Predviđeno je da gradnja traje 15 meseci, a kada bude gotova Niš će dobiti novu šoping zonu na dva nivoa sa velikim brojem prodavnica, kafea, restorana i drugog sadržaja.

Novi tržni centar imaće „lako pristupačne ulaze sa atraktivnim amfiteatrom, sa restoranima iznad ulaza iz kojih se sagledava panorama grada, kao i zone za zabavu koje će upotpuniti ponudu i omogućiti celodnevno uživanje za sve uzraste“, potvrđeno je ovom portalu.

Brendove koji će se naći u ponudi ne možemo da objavimo dok se ne potpišu ugovori, ali s obzirom na Deltino dugogodišnje iskustvo u oblasti upravljanja šoping molovima, u Niš ćemo dovesti svetski poznate marke i obogatiti postojeću ponudu. Delta svaki projekat koji započne, završi. Da bi se to desilo, u svaki projekat ulazimo nakon pažljivog planiranja, kada su okolnosti povoljne i neophodni uslovi ispunjeni – objašnjavaju u Delta Holdingu za e-Kapiju.U okviru budućeg tržnog centra predviđeno je 880 mesta za parkiranje. Ukupna površina parcele je 6,96 hektara, dok deo namenjen za sam šoping mol iznosi 4,63 hektara. Delta holding na čijem je čelu Miroslav Mišković je 2008. godine kupila Niš-ekspres, a devet godina se čekalo da se vidi sudbina prostora garaže koja je preseljena u Čamurliji kod Niša.