Vatrena stihija „progutala“ je stolarsku radnju porodice Miljković iz sela Ljupten kod Aleksinca za nepunih petnaest minuta. Porodica koja se već treću generaciju bavi restauracijom i gradnjom crkava preživela je štetu od preko 100.000 evra, ali nisu bili osigurani tako da će morati ceo posao da počnu iz početka.

Ova nesreća se dogodila oko 10.30 kada se nije radilo jer je bila uskršnja nedelja odnosno Lazareva subota, a u narodu poznat praznik kao Vrbica.

– Ogromna muka nas je zadesila. Tu su bile mašine koje smo teškim znojem kupovali. veća je šteta jer je samo 11.000 crepova izgorelo. Ne možemo da pretpostavimo odakle požar, niko nije bio u radionici. Pretpostavljamo da su i nstalacije uzrok požara, mada one nisu stare. Sreća da niko nije bio unutra jer kada je buknulo, požar je za nekoliko minuta progutao sve što smo godinama gradili. Mi smo radili crkve u Lipovcu, Sićevu i mnoge druge. Greota je ovako da nam se vrati – priča vlasnik Dragan Miljković.

On kaže da za sada nije, ali da će tražiti pomoć, ali ne u novcu nego u mašinama kako bi ponovo pokrenuli posao.

U selu Ljupten na ovom objektu su intervenisali i vatrogasci, ali dok su došli do sela, radionicu je plamen pretvorio u dim.

Autor Marko Smiljanić . foto: Miloš Miljković