MNOGO BURE OKO KOŠARKAŠKOG KLUBA NAPREDAK

VIDEO PRILOG TV LASER , Aleksinac.biz

Tekst i foto Dušan Stevanović

Mnogo bure i mnogo toga se dešavalo u drugoligaškom klubu KK Napedak iz Aleksinca , u pauzi izmedju 2 prvenstva . Najpre , nakon završetka sezone , iako je postignut jako dobar rezultat osvajanjem 5 – tog mesta u vrlo jakoj konkurenciji ekipa iz cele Srbije , glavni sponzor Bosforus se povukao . To je bila odluka vlasnika Fevzija Šiljika , turskog biznismen koji je dao neopozivu odluku i na mesto predsednika kluba . Na toj istoj sednici Skupštine , za novog predsednika izabran je Nenad Stojković , bivši dugogodišnji igrač i trener kluba .

  • Cilj nam je da finansiski stabilizujemo klub , da isplatimo zaostala dugovanja , zatim da klub ostvari slične rezultate kao i prethodne godine , kao i da se pojača rad sa mladjim kategorijama . Ove godine imamo i novog sponzora . To je Javno komunalno preduzeće iz Aleksinca i mi ćemo se zvati „ Napredak JKP „ – rekao je novi predsednik kluba Nenad Stojković .

Pored Javnog komunalnog preduzeća , drugi po veličini sponzor će biti kladionica MAX Bet , a traži se i više manjih sponzora . Interesantno je da se nemačka firma „ Gramer „ i dalje drži po strani i da ne želi da pomogne u javnom životu Aleksinca i da ih , samo , interesuje eksploatacija jeftine radne snage . U odnosu na ono koliko nemačka firma „ Gramer“ zaradi na osnovu jeftine radne snage u Aleksincu , kada bi vratila samo 1 posto gradu , sport i kultura bi cvetali u Aleksincu .

Do velikih promena je došlo  i u igračkom kadru . Osim starog trenera Nebojše Raičevića i igrača Bogavca , svi ostali su otišli u veće i bogatije klubove . U klub su došli , povratnik iz Novog Pazara , Nikola Raičević i Aleksinčanin Andrija Mitrović koji je igrao za Konstantin . Došla su i 2 igrača iz zemunske Mladosti , Nikola Antonijević , visok 212 centimetara i Momčilo Novaković , Djordjevićev zadnji klub je bio u Slovačkoj , Prokić i Petrović došli su iz Niša , D. Raičević je došao iz Tamiša – Pančevo , dok je Ilić izgrao u Slogi iz Kraljeva . Ostali igrači su aleksinačka deca .

U prvoj pripremnoj utakmici Napredak je u Pirotu savladao istoimeni klub sa 89 84 .