НАГРАЂЕНА НОВИНАРКА СА НАЈВЕЋОМ „ПЕТЉОМ“ – ДРАГАНА СОТИРОВСКИ

Добитница награде за новинарску храброст „Милан Пантић“ је дописница Радио-телевизије Србије из Ниша Драгана Сотировски, иначе рођена у Соко бањи, а поред осталог завршила је и Педагошку академију у Алексинцу. Одлуку је данас у Београду донео жири који су чинили представници Вечерњих новости, УНС-а, НУНС-а, јагодинских новинара и као представник јавности Немања Пантић, син Милана Пантића.Награда је установљена у знак сећања на дописника Вечерњих новости из Јагодине Милана Пантића, који је мучки убијен 11. јуна 2001. године у згради у којој је живео са породицом, а убице и налогодавци још нису познати јавности.

Пантић је писао о малверзацијама у Јагодинској пивари и цементари у Поповцу код Параћина. Награда се састоји од повеље и новчаног износа, а биће уручена, по традицији, 11. јуна у Народној библиотеци у Јагодини.

Тог дана представници Вечерњих новости, новинарских удружења, колеге, пријатељи и породица Милана Пантића присуствоваће помену на Јагодинском гробљу, положиће цвеће на спомен-плочу на месту убиства и на бисту на тргу који носи Пантићево име, у близини зграде у којој је живео.

Председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић изјавио је јуче да је након 16 година полицијска истрага убиства Милана Пантића завршена и да су имена осумњичених налогодаваца и извршилаца достављена тужиоцу.

Пантић је убијен 2001. године после серије текстова објављених у Вечерњим новостима о криминалу у поморавском региону, злоупотребама у приватизацијама и раду општинских власти.