НАГРАЂЕНИ МАЛИ НОВИНАРИ


У оквиру пројекта „Школа за 21. век“,у Основној школи “ Љупче Николић “ из Алексинца ,  одељење VI – 4, рециклеко репортери, бавили су се извештавањем о школским и ваншколским активностима учесника пројекта и пратили су примере добре и лоше праксе у вези са рециклажом и екологијом нашег града. Њихове снимке и фотографије користили смо за подизање еколошке свести ученика целе школе и свих посетилаца школског сајта.
Када су се у томе већ увежбали, изашао је конкурс „ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕС 2018.“ На овај конкурс јављају се ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ НОВИНАРИ који своју бригу о заштити животне средине исказују кроз новинарске форме . На овај конкурс, као најбоље, послали смо два рада: Ружне слике мога града ( чланак Катарине Барјактаровић VI – 4, категорија 5- 6. разреда) и Испресуј, па баци ( фото прича Димитре Ђорђевић VI – 4, категорија 5- 6. разреда). Предметни наставник и одељењски старешина је Сандра Ђорђевић, професор српског језика.
На нашу велику радост, међу преко 450 ученичких радова, из 102 школе, у својој категорији, оба рада су уврштена у најбоље. Резултати конкурса се налазе у прилогу, а чланак и репортажу ћемо објавити кад награђеним ученицама објаве радове у новом броју часописа.
Награђени радови ће, поред објављивања у часопису, бити објављени на сајту www.cuvariravnice.org.rs, а неки ће бити презентовани и у оквиру ДЕЧИЈЕ ЕКОЛОШКЕ ЕМИСИЈЕ „ПИТАМ СЕ, ПИТАМ СЕ“ на РТВ Војводина, која се емитује суботом ујутру на Првом програму – у рубрици ШКОЛСКИ ЗЕЛЕНИ ПРЕС. Емисију и рубрику можете видети и на Јутјубу или пратити у ОДЛОЖЕНОМ ГЛЕДАЊУ на сајту РТВ ВОЈВОДИНА.
Поносни смо на наше репортере. Овом приликом им честитамо на успешно обављеном задатку уз напомену да ово треба да им буде подстрек да наставе да се боре за очување животне средине.