NAJBOLJI DJACI NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE

ALEKSINAC.BIZ,  V I D E O , Tekst i foto Dušan Stevanović  Predsednik opštine Aleksinac, Nenad Stanković organizovao je i ove godine tradicionalni prijem  za najbolje  đake, osnovace  i srednjoškolace  sa područja  opštine. Svečanost je održana u prepunom Domu kulture pred velikim brojem učenika,roditelja i nastavnika.Predsednik Stanković je tom prilikom đacima generacije uručio vaučere  i to osnovcima u visini od 15, a srednjoškolcima od 20 hiljada dinara.

Svi đaci generacija i svi vukovci su nagrađeni i kompletom knjiga, a po jednom knjigom  nagrađeni su i svi učenici koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta.

Ova godina je bila izuzetno  dobra po rezultatima u obrazovanju. Opština Aleksinac ima oko 140 nagrađenih učenika, 13 đaka generacije, blizu 50 vukovaca i oko 70 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mesta na takmičenjima.

Smatra se da su učenici sa juga Srbije ambiciozniji i vredniji od razmaženih Beogradjana i flegmatičnih  Lala jer ih teška ekonomska situacija stimuliše da završe što “ više škole“  ,  kako bi lakše moglii da nadju posao u nekoj drugoj, bogatijoj sredini.