NAJLEPŠI PAS IZ LESKOVCA

aleksinac.biz

Tekst i foto Dušan Stevanović

U Aleksincu, u parku Brdjanka , održana je Medjunarodna smotra pasa svih rasa za titulu CAC . Na smotri je  učestvovalo 280 pasa iz cele Srbije , kao i psi iz Belgije , Italije, Litvanije , Švajcarske, Francuske , Poljske , Češke ,  Crne Gore, Bugarske, Makedonije …

Sveukupni pobednik je Argentinska doga , vlasnika Aleksandra Gavrilovića iz Leskovca , drugo mesto osvojio je labrador – retriver iz Bugarske , a treći Srpski gonič iz Kaludre kod Rekovca . Na smotri je učestvovalo 75 različitih vrsta pasa .

  • Sve je poteklo u najboljem redu . Ova Smotra pasa , svake godine dobija sve veći značaj , a to potvrdjuje da je sudilo , čak 6  medjunarodnih sudija – rekao je predsednik Kinološkog kluba „ Milovoje Prendić „ – Toplica Zdravković .

Medju sudijama , našao se i pomoćnik ministra za poljoprivredu , dr Nenad Katanić , dok je delegat takmičenja bio lično predsednik Kinološkog saveza Srbije , dr Mahmut Aldagistani .

Takmičenje je organizovalo Kinološko društvo „ Milivoje Prendić „ iz Aleksinca u  saradnji sa Kinološkim savezom Srbije , a pod pokroiteljstvom Opštine Aleksinac .

Interesovanje za ovo takmičenje bilo je veliko jer ga je obišlo nekoliko hiljada ljudi , a najviše su se radovala deca koja su imala prilike da se druže sa ovim plemenitim životinjama .