ALEKSINAC.BIZ

U 18- tom kolu Druge košarkaške lige, Napredak je , u gostima pobedio ekipu Jagodine sa 84 74 ( 34 32 )

Domaća ekipa Jagodine koja ove godine igra slabo i jedan je od najvećih kandidata za ispadanje iz lige, pružila je dostojan otpor samo u prvom poluvremenu .Napredak je dobio prvu,treću i četvrtu četvrtinu i rutinski priveo utakmicu kraju. Aleksinčani se i dalje nalaze na 5- tom mestu sa 12 pobeda i 6 poraza koliko ima i Radnički iz Kragujevca. Ekipa Pirota je ubedljivo izgubila od Zlatibora, u gostima sa 83 60 ( 42 33 ). Iako se ova utakmica smatrala derbijem, Zlatibor je vodio tokom čitavog meča i zasluženo pobedio.Piroćanci se i dalje nalaze na 6 mestu.

Naredno 19 kolo igra se za 2 nedelje zbog održavanja Košarkaškog kupa u Nišu. Tada će Napredak iz Aleksinca dočekati ekipu iz Smederevske Palanke koja trenutno zauzima 8 mesto, dok Piroćanci dočekuju Rtanj iz Boljevca i očekuje sigurnu pobedu.

U prvoj regionalnoj ligi Istok, Jastreb iz Aleksinca je doživeo ubedljiv poraz u Lebanu od Radana rezultatom 100 68 . Domaćin je bio bolji tokom čitave utakmice i dobio sve 4 četvrtine. Jastreb se, trenutno, nalazi na 11 mestu sa 6 pobeda i 10 poraza.Naredne nedelje, Jastreb dočekuje Jablanicu iz Medvedje koja ima samo 2 pobede manje od prvoplasirane Soko banje i jedna je od kandidata za vrh tabele.

Tekst i foto Dušan Stevanović