NAPREDAK, UMALO, SRUŠIO LIDERA

Tekst i foto Dušan Stevanović

Rezultat je bio 71:71 , desetak sekundi pre kraja i Napredak iz Aleksinca je imao loptu ali ne i uigranu akciju za odlučujući napad. Improvizacija nije dala rezultata, kao ni odvažnost najboljih igrača da preuzmu odgovornost. Svi su se, nekako, uplašili i sav trud košarkaša Napretka  pao je u vodu, u produžetku utakmice koji su domaći igrači izgubili od lidera na tabeli Slobode iz Užica sa 78:84 ( 43:40) . Iako je Napredak vodio celo prvo poluvreme, pa i do pred kraj treće četvrtine , ponestalo je snage i koncentracije i očigledno je da ima krize zbog malog broja rotirajućih igrača. Izgubljeno je samopouzdanje, a šut za 3 poena bio je katastrofalan, po nekada, čak i smešan kada domači igrači nisu pogadjali ni obruč. Iz reketa, kao da niko nije smeo da šutira. Očigledno je da su Kosovac I Šikman u krizi i  nije jasno , zašto visoki centar Mitić nije više igrao iako je bio jedan od najboljih igrača u poslednjim utakmicama.

No, ova kriza je , verovatno , novo iskustvo za rukovodstvo kluba da više nikada ne uzima igrače bez ugovora koji mogu da odu kada hoće. U mesto borbe za ulazak u Prvu ligu, Napredak će tavoriti  u sredini tabele. Malo , u odnosu na očekivanja domaće javnosti, od najvećeg kluba u Aleksincu.

Napredak se posle 17 – tog kola nalazi na 8-om mestu sa 8 pobedai 9 poraza. Posle 4 uzastopna poraza u drugom delu šampionata, Napredak igra sa poslednjim Smederevom, koje do sada nema pobedu u šampionatu i očekuje se prva pobeda.