ALEKSINAC.BIZ,  TV VIDEO, Teksti foto Dušan Stevanović

Preprodavci drva u Aleksincu zadovoljno trljaju ruke jer je cena bezobrazno podignuta na čak 5.000 dinara po metru. Seljaci kažu , “Kad se magare uhvati u glib, zna se, šta mu se radi”. E, ovoga puta, mada i mnogo puta do sada, narod i to onaj srednje i niže klase postao je “magare u glibu” zbog veštački izazvane nestašice drva, a i zbog psihoze , da će opet, doći ona prokleta zima sa – 20 C . S toga , narod kupuje i više nogo što mu treba jer kažu , neka ima i viška, drva “ ne jedu leba”, što pretekne, ostaće za narednu godinu.  Da, ali drva , sada, koštaju 5.000 dinara po metru, a na proleće 3.500 dinara. Na 10 metara drva, sada domaćinstvo gubi 15.000 dinara, što nije malo. Cela jedna srpska plata kod Kineza u radnji.

Inače, Srbija šume u Aleksincu prodaju bukova drva po 4.200 dinara ali se uplate više ne primaju, pa kao da ih i nema jer čujemo da je neki Novopazarac otkupio 2.000 metara drva.

Izgleda da je ovako alarmantna situacija samo u Aleksincu, Ako se ode malo dalje, na primer do sokobanjskog Čitluka i okolnih sela, tamo je cena 2.800 dinara, “u mestu”. Angažovanjem kamiona za tih 40-tak kilometara, sa random snagom , postigla bi se cena od 3.500 dinara, a nikako 5.000 ,koliko je sada u Aleksincu .