NEMA SLUHA ZA ŽENSKI FUDBAL U ALEKSINCU

Klub je osnovan 2014. godine i u startu je okupio 25 devojčica uzratsa od 10 do 16 godina. Septembra iste godine ekipa pionirki je postala član Razvojne lige Srbije-jug.

Prošlu takmičarsku sezonu završile smo na 9 mestu a, sada ovu takmičarsku sezonu 2017/18. godinu fudbalerke ,,Morave“ završile su na 5 mestu sa 33 bodova, sa 23 odigranih utakmica, 10 pobeda, sa 3 nerešene i 10 poraza, sa 58 postignutih golova a primljenih 49

Morava ima 3 fudbalerke u selekciji U15, u selekciji U13 imamo dve fudbalerke.

Za tamičarksu sezonu 2018/19. godinu pored Razvojne lige da oformili smo i Prvi tim (seniorski tim, koji se takmiči u Drugoj ligi za žene –Jug) sa devojčicama koje nam sada po godištu izlaze, a i devočjice koje su prestale da igraju jer su navršile 16 godina. Mi ih već imamo u planu zato i želimo da formiramo Prvi tim da uključimo decu koja imaju volju i želju da treniraju i da se takmiče. Međutim, klub nema svoja novčana sredstava jer se borimo da svako dete ima jednake mogučmosti i jednaku startnu poziciju da se bavi fudbalom.

Fudbalski savez Srbije finansira Razvojnu ligu ali ne i Prvi tim odnosno seniorke. Nama su nedovoljna sredstva koja dobijamo od naše opštine za takmičenje u Razvojnoj ligi , tako da nemamo sredstava da finansiramo seniorski tim koji bi se takmičio u Drugoj ligi.

Lično smatram da naša Opština nema dovoljno sluha za ženski fudbal i da smo diskriminisani od strane drugih fudbalskih klubova u našoj Opštini.

Odigrali smo samo prvo kolo Druge lige i nismo uspeli da nađemo novčana sredstava za dalje takmičenje tako da smo morali da otkažemo Seniorksi tim i veoma žalim za tim jer smo decu sada prepustili ulici. Nije samo taj jedan problem koji imamo već i problem sa terenom svi misle da se vrte mnogo velike pare oko ženskog fudbalskog kluba a nama opština koja nema razumevanja za sport dala samo 100.000,00 din na raspolaganju za godinu dana. Taj novac je veoma malo za održavanje razvojne lige, a za Seniorksi tim i da ne pričamo.

Moramo da plaćamo teren na kojem igramo utakmice i teren za treniranje , a da  ne pričam, da nemamo prostoriju za presvlačenje jer nam se deca presvlače na polju na terenu. Sramota za grad, sramota za sve sportske klubove u gradu.

Ženski fudbalski klub ,,Morava“ iz Žitkovca sada trenira i igra utakmice u Aleksincu.

Odigrali smo 6 utakmica 2 pobede, 3 poraza, 1 nerešenu i 1 neodigranu utakmicu, 15 postignutih golova a 13 primljenih, dok nam seniorski tim ima 1 izgubljenu utakmicu i tu smo stali jer nemamo za dalje takmičenje. Sledeće nedelje igramo protiv ŽFK ,,Rosulja“ na stadionu u Aleksinac.

  1. Otobra organizujemo FootballPeople action weeks  koji podržava FARE Network iz Londona. U planu je da se pozovu fudbalski klubovi u Aleksincu da podrže akciju.
  2.       Autor je Nataša Petrović , trener ŽFK “ Morava „