NIJE BILO ZLOČINA, DUŠANKA UMRLA, SUPRUGU POZLILO

Telegraf.rs

Dušanka Miljković (77) koja je juče zatečena mrtva u porodičnoj kući u aleksinačkom selu Ljupten preminula je prirodnom smrću – pokazala je istraga.

Njen suprug Milosav bori se za život u niškom Kliničkom centru ali nema dokaza ni da je on žrtva nasilja, već su njegove tegobe najverovatnije posledica moždanog udara koje je zadobio dok je pokušavao da pomogne ženi i posledica pada kada je izgubio svest.

ŠTA SE ZAISTA DOGODILO?

Nesrećne starce u kupatilu je pronašla komšinica Živica Savić na molbu njihove kćeri Milanke Vidanović koja se zabrinula što joj se roditelji ne javljaju na telefon.

– Čim sam ušla u dvorište počela sam da dozivam Milosava, a kako odgovora nije bilo, ušla sam u kuću. Vrata nisu bila zaključana, pa sam zakoračila preko praga i čula krkljanje iz kupatila. Pomislila sam odmah da je šlogirao, jer mu i ranije nije bilo dobro…. Kada sam ušla u kupatilo, sledila sam se…. Dušanka je ležala, naga do pola, nije disala a Milosav je krkljao pored nje….– objašnjava ova žena.

Policija je obavila uviđaj i zbog razbacanih stvari posumnjala na razbojništvo. Međutim, nalaz Instituta za sudsku medicinu isključio je sumnju da je Dušanka ubijena jer nisu pronađene nikakve povrede. Iz tog razloga a s obzirom na to da je ona duže vreme bolovala od karcinoma poglavine, ustanovljeno je da se radi o prirodnoj smrti.

U niškom Kliničkom centru je saopšteno da je Milosav u teškom stanju.

– Pacijent je životno ugrožen, nalazi se na respiratoru, uradiće se dijagnostika skenerom da bi se precizno ustanovilo da li ima nekih povreda. Za sada je utvrđeno da ima povredu slezine – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Medjutim, kako saznajemo, sve ukazuje da je starac povredu slezine zadobio prilikom pada u kupatilu.

NEDAVNO STIGLI EVRI U KUĆU, SUMNJA U NAPAD

Porodica preminulih staraca posumnjala je da su Dušanka i Milosav žrtve pljačke s obzirom na to da su prvi rezultati istrage ukazivali na ovakvu mogućnost a još nisu bili upoznati sa sudsko medicinskim nalazom.

Milosav je nedavno prodao njivu za nekoliko stotina evra. Prošle nedelje je nudio mojoj supruzi četiri stotine ali ona nije htela da ih uzme. Zato sumnjamo da je to motiv što su napadnuti. Taj novac nismo našli, ali doduše nije isključeno ni da ga je Milosav negde sklonio – kaže njihov zet Dragoljub Pejković.

D. K.,Foto privatna arhiva