NISAM IH UBIO, JA SAM IH OŽALIO KAO ŠTO NISU NI NAJROĐENIJI!

Piše : Kurir , Marko Smiljanić, novinar

Presuda Goranu Džoniću za teško trostruko ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca biće donesena 16. juna za kada je zakazano izricanje konačnog stava Višeg suda u Nišu o ovom nezapamćenom zverstvu na jugu Srbije.

Na ročištu 6. juna sve zastupljene strane su imale završnu reč. Advokati ožalošćene porodice Đokić, ali i Aritonović, porodice iz koje je poticala ubijena Gordana su zatražili maksimalnu kaznu doživotnog zatvora. Advokat Đokićevih Zoran Vitković je išao korak dalje pa je rekao na suđenju „da mu je žao što je ukinuta smrtna kazna“.

– Predložena je najteža kazna, ali moj lični stav i moj pogled na srpsko zakonodavstvo je taj da nije trebalo ukinuti smrtnu kaznu koju je po mom dubokom ubeđenju optuženi Goran Džonić i zaslužio- naveo je Vitković u sudnici.

On je naveo da svi dokazi upućuju da je on izvršilac trostrukog ubistva.

– Ističem bezobzirnost optuženog i nedostatak bilo kog kajanja. Svojim ponašanjem je uticao da ovaj postupak traje mnogo više nego inače. Spominjao je druga lica i sve činio da se odloži preduda. Predlažem da ga sud proglasi krivim i da mu se presudi doživotni zatvor. Nisam siguran da ćemo i posle nje postići svrhu jer Đokiće ništa ne može da vrati- rekao je Zoran Vitković, advokat porodice Đokić danas u Višem sudu u Nišu.