[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PIŠE : SRBIJA DANAS

– Očeva slika i kandilo stoje u dnevnom boravku, dok ne pogledamo u nju mislimo da je i dalje u bolnici u Sokobanji. Još uvek ne može da nam uđe u glavu da ga više nema, ne možemo da poverujemo da nećemo da ga vidimo više nikada – kaže Danijela Dimitrijević iz Aleksinca čiji je otac Dragoslav Dinitrijević (69) poginuo 22. novembra u toku transporta iz stacionalara u Sokobanji do kovid bolnice u Kruševcu.

Do nesreće je došlo kada je sanitet u kojem se Dragoslav nalazio sa medicinskom ekipom sleteo sa puta u aleksinačkom selu Bovan i prevrnuo se. Dragoslav je ostao na mestu mrtav, lekar i medicinski tehničar su povređeni samo lakše lakše a vozač saniteta P. D. (51) je ostao nepovređen. Tužilaštvo utvrđuje uzroke nesreće…

– Iz bolnice u Sokobanji od 22. novembra do danas nisu se udostojili da nas pozovu da nam kažu: „primite sačučešće, desilo se to i to, šta ćemo…“ Ništa ne znamo, ni zašto je poslat u Kruševac, ni kako se desio udes. Zahtevamo da se u potpunosti rasvetli nesreća. Moj otac je bio živ kada je krenuo transport sanitetom. Čuli smo se par sati ranije. Nemoguće je da se nešto desilo, pa je umro u transportu. Što bi ga onda transportovali. Nemamo nikakvu sumnju da je poginuo u udesu, očekujemo da državni organi rasvetle slučaj – kategorična je Danijela koja živi sa majkom Biljanom i sinom Urošem (14).

Vest o smrti Dragoslava svi su teško podneli, svako na svoj način, pogotovo jer su očekivali da njegov izlazak iz bolnice…

– Spremali smo mu garedrobu ga ga izvedemo iz Sokobanje, pa da posle rešavamo sve druge probleme… Nismo bili spremni na tako nešto… Moj sin Uroš, koji sada puni u decembru 14 godina, rano je ostao bez oca, imao je tri i po godine kada je moj suprug poginuo. Deda mu je bio sve na svetu, i deda, i najbolji drug i otac i brat. Mnogo je teško podneo njegovu smrt, pričali smo svi sa njim i tek se pre nekoliko dana malo smirio. Moja majka BIljana od te noći ne spava, ima visok šećer, skočio joj je na 15 jedinica. Bili su u braku 50 godina, delili su i dobro i zlo. Da je neka prirodna smrt, možda bi bilo drugačije, ali govorili su nam da je dobro, da su rezultati u redu – poverava se Danijela.

Ona kaže da je njen otac bio dobar čovek i da su ga ljudi u kraju voleli i poštovali jer je pomagao kome je stigao.

Oca identifikovala po tetovaži

Danijela kaže da na sudskoj medicine posle udaesa nije mogla da prepozna oca i da ga je identifikovala jedino po tetovaži.

– Kada sam otišla da ga prepoznam na sudsku medicinu, to nije bio moj tata. Nisam ga prepoznala po izgledu, samo sam ga poznala po tetovaži. Bio je izgreban po licu i telu, da li je bio izmučen bolešću, da li tumbanjem u sanitetu nakon udesa i obdukcijom, ali nije ličio na sebe. Nije da ne pamtim oca kakav je bio, kad gledam sliku to je moj otac ali meni je u mislima ta slika, ja ne mogu da spavam zbog toga. Više od sedam ogrebotina sam videla na njemu. Ne znam da li je sve to od udesa, ništa ne znam. Mnogo mi je teško, verujte, strašno je to što se desilo. Ne tražim njighovo saučešće, ali da su mi bar nešto stavili do znanja. Neki razlog što je vožen u Kruševac, slošilo mu se… Ne znam šta bi ih koštao da su me pozvali… – priča Danijela.

Istraga u toku, čeka se rezultat obdukcije

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu pokrenulo je istragu radi utvrđivanja uzroka teške saobraćajne nesreće. Sanitet u kojem se desila nesreća je oduzet za slučaj da bude bilo potrebno da se vrše neka veštačenja a kako je Blicu potvrđeno u OJT Aleksinac očekuju se rezultati obdukcije nastradalog pacijenta koja je naložena radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, nakon čega će biti odlučeno o daljim potezima.

VIDEO :[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=PpkcYOdHxL0″][/vc_column][/vc_row]