NIŠKA ŽANDARMERIJA SE SELI U ALEKSINAC

Žandarmi iz Niša koji su godinama besplatno koristili prostorije i plac Srbija transa, posle brojnih najava će konačno dobiti svoj novi prostor – preuzeće aleksinačku kasarnu „Deligrad“, a kako najavljuju iz Opštine Aleksinac, već sutra će biti na novoj adresi.

Da će Žandarmerija konačno biti preseljena u Aleksinac je pre nešto više od dva meseca najavio ministar policije Nebojša Stefanović tokom posete ovoj opštini.

Rekao je da su i sami žandarmi sređivali prostor u kome će ubuduće da borave, a da je sve učinjeno kako bi imali bolje uslove rada.

Ja sam ponosan što ćemo dobiti jednu modernu savremenu bazu kakvu ranije Žandarmerija nije imala, zaista u poređenju sa ustanovom koju je imala u Nišu, ova je daleko bolja. Zahvalan sam i predsedniku Opštine i ljudima iz Opštine Aleksinac koji su pokazali toplinu i jedan domaćinski pristup i koji nam pomažu da to bude realizovano, a verujem da je to sve naravno u korist građana Aleksinca, jer njihova bezbednost će biti bolja – naveo je Stefanović.

Zvanično preseljenje će biti održano u sredu 13. novembra od 11 sati, najavili su na zvaničnoj strani Opštine Aleksinac, a kasarna će tada biti otvorena za sve građane koji bi da vide naoružanje kojim raspolažu.

Autor:J. A.Izvor: Južne vesti , Foto A. Kostić

.