NOVI , 13 PORAZ KOŠARKAŠA NAPRETKA

www.aleksinacbiz.com , Tekst i foto ( arhiva ) Dušan Stevanović

U 20 tom kolu Prve košarkaške lige Srbije , Napredak iz Aleksinca je ponovo pružio bledu partiju i  doživeo poraz na svom terenu . Ovog puta od Sloge iz Kraljeva sa 89 . 92 ( 47 : 44 ) .

Ovo je 13 ti poraz Napretka u šampionatu , a u klubu nikako da povuku neke radikalne poteze . Ekipi iz Aleksinca nisu pomogla ni dva novopridošla pojačanja iz Amerike . Centar Dikson Deandre postigao je samo 5 poena ,dok je bek Karter bio nešto bolji i postigao 18 poena . Najbolji u ekipi Napretka iz Aleksinca bio je , ponovo , Simeunović sa 24 koševa i 10 skokova . Još jednu bledu partiju pružio je nekada perijanica ekipe Dimitrije Raičević koji je igrao skoro 26 minuta . Postigao je samo 2 poena i to sa linije slobodnih bacanja , dok je sve šuteve za dva i tri poena promašio .

U ekipi Sloge iz Kraljeva najefikasniji je bio Samajlović sa 36 poena .

Drugi predstavnik sa juga Srbije , ekipa Pirota  postigla je drugu pobedu u poslednja 3 susreta . Oni su na svom terenu pobedili Dunav iz Pančeva sa 96 : 83  ( 47 : 37 ) . Najefikasniji u redovima Piroćana bio je Filipović sa 24 koša , dok je kod gostiju Juzbašić postigao 22 poena . Piroćanci sada imaju skor od 6 pobeda i 14 poraza .