OČERUPANA HALA VLASNIKA“ FEVKI “ IZ ALEKSINCA

Izvor : Večernje novosti , Tekst i foto Z. Gligorijević
Iz proizvodne hale firme „Metalka Majur“, vlasnika „Fevki“ d.o.o. Aleksinac, koja se bavi proizvodnjom elektroinstalacionog materijala u industrijskoj zoni u Jagodini, ukradeno je više tona bakra.

I to ne bilo kakvog, već bakra koji je skinut sa šinskih razvoda i transformatora! Iako su svi vodovi bili pod naponom, jer su se strujom napajali sa trafostanice snage 3,2 megavata, koja je bila u dvorištu, struja je isključena, a svi kablovi presečeni. Iz hale, čija su vrata obijena, odnet je glavni razvodni ormar, iz koga su ukradene bakarne šine. Odnet je i jedan transformator, težine četiri tone, dok je sa drugog skinuto dve tone bakra, a konstrukcija je ostavljena u hali.

Sa plafona su poskidani šinski razvodi sa gotovo hiljadu metara bakarnih šina. Presek jedne šine je oko 65 kvadrata. Posle ove filmske pljačke, lopovi su kapiju zaključali njihovim katancem!

– Šta ćete gore nego kada vam dođu gosti iz inostranstva sa kojima ste se gotovo dogovorili o saradnji i odvedete ih da im pokažete objekat koji bi iznajmili ili kupili, a vi ne možete da uđete u njega?! Dogovarali smo se i sa stranim investitorom, koji je u hali trebalo da proizvodi medicinsku opremu – ogorčen je direktor firme Fevki Šilik, koji štetu procenjuje na više desetina hiljada evra, ali se nada da će policija pronaći krivce.