ОД ДАНАС 24 ЧАСА РАДА ИЗДВОЈЕНЕ ОРДИНАЦИЈЕ У ЖИТКОВЦУ

Почев од данас, издвојена ординација амбуланте Житковац, у којој се прегледавају сви оболели са територије општине са повишеном температуром и респираторним тегобама, биће доступна грађанима 24 часа дневно.

Од 7 до 19 сати у издвојеној ординацији ће радити два лекара и две медицинске сестре, а током ноћи, од 19 до 7 сати, један лекар и једна сестра.

Све остале информације о раду издвојене ординације остају исте, па их овде понављамо:

Дана 16. марта је у Министарству здравља у Београду одржан састанак свих директора домова здравља из целе Србије, на коме су добијена прецизна упутства о даљем поступању свих домова здравља у контроли епидемије изазване корона вирусом. Главно упутство тицало се отварања посебне издвојене ординације са посебним улазом, у којој ће се прегледавати искључиво пацијенти са високом температуром и респираторним симптомима, са територије целе општине.

Пошто ЈЕДИНО у амбуланти Житковац постоји изузетно услован део амбуланте који је одвојен од остатка амбуланте и има посебан улаз, одлучено је да се издвојена ординација отвори у њему. Улаз у тај део амбуланте налази се између главног улаза у амбуланту и улаза у апотеку Апотекарских установа Ниш. Налази се у ул. Драгољуба Вујића бр. 11.

У издвојеној ординацији ће се прегледавати сви одрасли пацијенти са територије општине Алексинац који имају високу температуру или симптоме обољевања респираторног тракта. Деца ће се прегледавати на истом месту као и до сада.

ВАЖНА НАПОМЕНА ПАЦИЈЕНТИМА ОВЕ ОРДИНАЦИЈЕ:

Ако имате неке од симптома и знакова који указују на потенцијално обољевање од корона вируса, трудите се да своје кретање контролишете те да до ове ординације али и других дестинација вашег минимално нужног кретања, долазите колима ако је могуће, да носите маску за нос и уста (ако је немате, импровизујте је употребом било које погодне тканине, али немојте шетати међу здравима без икакве маске), да се не задржавате у разговору ни са ким, и да уђете право у ординацију, ради спречавања ширења болести. Понављамо да ова болест генерално није тешка, да већина популације и не захтева било какву интервенцију лекара, али да се очекује да ће 5-6% оболелих захтевати озбиљнију интервенцију здравствених радника и одговарајућу негу, те да наведеним понашањем штитимо управо њих, а то су наши старији суграђани који припадају категорији најосетљивијих. Пошто је у питању потпуно нова болест, још увек се о њој много тога не зна, али последњи непотпуни и недовољно поуздани подаци указују да је особа заразна 24-48 сати ПРЕ појаве првих симптома, и чак две недеље НАКОН излечења, те то треба имати у виду приликом свог понашања, јер морамо штитити друге, да би и други штитили нас! 

Радно време ординације: нон стоп (24 часа дневно)

Фиксни телефон: 018/41-00-500

Мобилни телефони: 062/268-412, 062/268-424, 062/268-425

За све потребне информације од 18 сати до 7 сати ујутру позивајте следеће бројеве:
062/268-386, 062/268-419, 062/268-430

 

Приликом позивања свих ових телефона ради информисања о болести коју узрокује корона вирус, или о изношењу симптома које имате, имајте у виду да у ординацији лекари прегледавају пацијенте, те да сваки од њих истовремено може да разговара само са једном особом.

У таквом тренутку, ради информисања о болести коју узрокује корона вирус, или ради консултација о симптомима које имате, можете позвати и следеће бројеве телефона у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва (од 7 до 18 сати сваког радног дана):

Фиксни телефон: 018/41-00-840

Мобилни телефони: 062/268-386, 062/268-419, 062/268-430