ODLIČNA CENA KUPINE – 150 DINARA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i kamera , you tube aleksinacbiz ( Pritisnite „PRATI “ , SUBSCRIBE )

Video prilog sa dešavanja na “ Danima jagode “ u Ražnju i izjavama sagovornika je na dnu teksta .

 

U Ražnju je  održana manifestacija „ Dani kupine „ koju je organizovalo Udruženje voćara i vinogradara iz ovog mesta  .

Manifestacija je  počela obilaskom zasada kupine u selu Madjare kraj Ražnja , tačnije obilaskom zasada Darka Pejića koji na 2 hektara uzgaja kupinu sorte “ Loh nes “ i trenutno je najveći proizvodjač ovog voća u svom kraju .

Iako Darko nije hteo pred kamere , u razgovoru nam je rekao da je ova godina izuzetno uspešna ,što zbog roda ,a  što zbog cene , pa će se uzgoj kupine i te kako isplatiti . On očekuje prinos od 25 tona po hektaru , a trenutna cena veleprodajama je oko 150 dinara .

Zbog toga planira da , u buduće ,  poveća površinu pod kupinom za još pola hektara .

Njegovo imanje posetio je i pomoćnik predsednika Opštine Ražanj , Dragiša Todorović .

Nakon posete proizvodjača Darka Pejića iz sela Madjare , proizvodjačima voća i vinogradarima , održana su stručna predavanja od strane eminentnih  stručnjaka  sa Instituta za voćarstvo i vinogradarstvo iz Čačka . Dr Darko Jevremović  govorio je na temu “ Bolesti i štetočine kod jagodičastog voća “ , dok je dr Mara Milenković gorilla  o vrstama , pripremi i kvalitetu humusa  .

O radu Udruženja voćara i vinogradara govorio je i predsednik Udruženja Bratislav Milosavljević

Svi posetioci imali su prilike  da vide i  izložbu na kojoj su  izlagači iz Kruševca ,Paraćina , Prokuplja , Aleksinca , Niša , Boljevca  i ostalih mesta  predstavili svoju poljoprivrednu mehanizaciju ,  domaće   proizvode i preradjevine od voća , a najviše džemive i rakije  .

Video prilog – kompletan dogadjaj bez montaže .

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=4_JM2S_w8Es“][/vc_column][/vc_row]