Na izborima koji su održani  u sali Doma Rudara na Aleksinačkom Rudniku izabrani su novi članovi Mesne zajednice  Al. Rudnik. Nakon registrcije i podnošenja dokumenata radi verifikacije, Mesna zajednica je , upravo , održala svoj prvi sastanak sa novim članovima.

   Nakon kratkog osvrta na ono šta je postignuto u predhodnom perijodu Mesna zajednica Al. Rudnik svojim žiteljima obećava  revnosiji rad i zalaganje u cilju što boljih uslova za život i prosperitet  naselja!          – Naravno u domenu svojih mogućnosti, novčane pomoći naše opštine i dobrih ljudi!
  Od kako se zatvorio rudnik uglja u naselju se bukvalno ništa značajnije nije dogadjalo, Tek u posledlje 2 i po godine  Mesna zajednica je uspela da prikaže neke dobre rezultate i to: sredjivanjem puteva, rasvetom po ulicama, raščišćavanjem divljih deponija, uredjivanjem parkova, početka izgradnje crkve, i sl.
   Radilo se i na obnavljanju tradicije ,  proslave 6. Avgusta – dana Rudara, organizovanjem kulturno umetničkog programa i uredjenjem samog Doma Rudara, gde su se odigravali scenski nastupi i koncertni performansi.
   Naravno, teško je vratiti sjaj nekadašnjeg naselja tako brzo jer je skoro četvrt veka bio nepravodno zapostavljan i guran u drugi plan, a njegovo rudno bogatstvo i industijski kompleksi mogu znatno da doprinesu boljem ugledu i sklapanju poslova sa stranim investitorima , što otvara nova radna mesta i bolji život za žitelje aleksinacke opstine!
    No, dajmo malo vremena svemu i prionimo na posao!

Jedan od prvih zadataka koji se pojavio je i konkurs iz oblasti sporta. Mesna zajednica će konkurisati na organizaciji Seoskih Olipiskih Igara Srbije!
    Budući da je naša Mesna zajednica  oduvek važila za sportsku, u skoro svim oblastima ,  odlučili smo da se prijavimo za ove:
     1 – ODBOJKA
     2 – MALI FUDBAL
     3 – BASKET
     4 – STONI TENIS
     5 – STRELJASTVO
     6 – SAH
     7 – PIKADO
     Nadamo se da ćemo dobiti organizaciju  i samim tim pozvati naše sugradjane, prijatelje i goste, da se odazovu akciji u što većem broju!

 Pred Mesno zajednicom  Al. Rudnik su veliki zadaci i mnoštvo projekata i akcija. Uredjivanje parkova, prostorija za rad u domu Rudara, sportskih aktivnosti, postavljanja novih bandera sa osvetlenjem i zamenu starih, popravljanja udarnih rupa na putevima, zamena dotrajale kanalizacije, postavljanje novog vodovoda i još mnogo toga…
      Potrudićemo se da u što boljem svetlu predstavimo Mesnu zajednicu , naš grad i Opštinu!!!
      Ovim putem pozivamo gradjane da nam se obrate  i ukažu na probleme u naselju, a mi ćemo se potruditi da ih rešimo!!!
       HVALA VAM NA UKAZANOM POVERENJU!
                                                                                                              INZ. ZORAN TASIĆ
                                                                                                                 MZ.AL. RUDNIK