ODSTRELJEN VUK I DIVLJA SVINJA

Aleksinac.biz

    Lovačko društvo Deligrad iz Aleksinca odstrelilo je divlju svinju i vuka u ataru ražanjske Opštine , tačnije kod mesta zvanog Tunel , izmedju sela Smailovac i Skorica .

Divlji vepar bio je težek oko 140 kg , a odstrelio ga je Ivan Mitrović , inače , zamenik javnog tužioca u Aleksincu . Vuka teškog , čak , 72 kilograma odstrelio je Mladen Radojković iz Aleksinca , radnik nemačke firme Gramer . Za odstrel vuka , Radojković će dobiti nagradu od 12.000 dinara , u vidu lovačke dozvole , od Lovačkog društva Deligrad .

Tog dana podignuta su 2 krda divljih svinja i 4 vuka , a u lovu je učestvovalo 12 lovaca i 5 kerova rase Posavica  . Vodja grupe Nebojša Jović , inače , poznati ugostitelj restorana Dajin trag , teško je ranio jednog vuka ali ni posle 2 kilometra gonjenja , lovci nisu uspeli da ga pronadju .

Inače , planina Bukovik koja se nalazi se na tromedji opština Aleksinac, Ražanj i Soko banja ,  puna je divljači . Najviše ima divljih svinja , vukova i srna .

  • Želim da pohvalim Šumsku sekciju iz Ražnja i njihovu stručnu službu na čijem čelu je Dobrica Drenić koji nas je vodio kroz lov ražanjskim vrletima – rekao nam je vodja grupe Nebojša Jović
  • Lovna sezona za vuka i divlju svinju traje do 31 . januara . Lovačko društvo Deligrad iz Aleksinca organizovaće još ovakvih akcija do kraja sezone .

Tekst i foto Dušan Stevanović