ORGANIZACIJA “ 28 JUN “ DODELILA POMOĆ PORODICAMA NASTRADALIH RUDARA

Tačno 40 dana nakon tragedije u rudniku u Sokobanji, međunarodna humanitarna Organizacija 28. jun uplatila je donaciju od 8,8 miliona dinara porodicama 8 rudara koji su tragično izgubili živote.

Organizacija je iznos koji je doniran objavila na 1. Svetskoj skupštini mladih u Ujedinjenim nacijama u Ženevi, istovremeno pozivajući na strože bezbednosne propise u srpskim rudnicima. To je najveća novčana donacija koju je organizacija isplatila u svojoj desetogodišnjoj istoriji, saopštili su iz Organizacije 28. jun , a prenosi Blic .

Akciju su takođe podržali Srbi iz celog sveta sporta predvođeni fudbalerom Lukom Jovićem iz LaLige Real Madrida, Bogdanom Bogdanovićem iz NBA Atlanta Hawks-a i Milanom Lučićem iz NHL-a Calgary Flames-a. Pridruživši se suosnivaču Polygon-a Mihailu Bjeliću iz sveta tehnologije, doprinos je dao i vodeći regionalni Twitch streamer Nikola „Nikolarn“ Aničić. Iz sveta zabave podršku su dali i holivudski filmski producent Gordon Bijelonić, filmski reditelj i aktivista Boris Malagurski, muzičar Mihajlo „Voyage“ Veruović, humanitarac i pevačica Danica Karić, model Sofija Milošević…

Predsednik i osnivač 28. Juna Filip Filipi izjavio je:

– Želeo bih da se zahvalim svima koji su podržali ovaj projekat, počevši od srpskog naroda i njihovog ogromnog odziva kroz donacije, deljenje i ohrabrenje. Takođe, našim poznatim ličnostima od sporta, zabave do tehnologije, koji su se okupili i pokazali ovim porodicama da nisu same. Veliko hvala našim volonterima koji su jedva spavali tokom ovih 5 nedelja kako bi se ova donacija ostvarila – rekao je Filip Filipi, predsednik i osnivač 28. Juna.