Povodom Dana zaljubljnih , ili Sv. Valentina , praznika koji nam je , nenadano , došao sa zapada ili Svete “ Zarezojle “ , Dana vinogradara koji se slavi stotinu godina medju Srbima , u aleksinačkom Centru za kulturu i umetnost gostovaće grupa “ Osvajači “ . Koncert će se održati u petak sa početkom od 20 časova . 

Osvajači” su nastali 1990. godine. Već 1991. snimaju svoj prvi album „Krv i led” u studiju Laze Ristovskog, eminentnog klavijaturiste grupa „Smak” i „Bijelo dugme”, koji je ujedno svirao i producirao album. Taj album se smatra jednim od najuspešnijih debi rok albuma u ex YU.

„Osvajači” snimaju svoj drugi album 1996. godine. Sa tog albuma se izdvaja nekoliko pesama a prednjači vanvremenska balada „S kim čekaš dan”. Nakon kraće pauze i personalnih promena 1999. godine nastavljaju sa radom. „Osvajači” 2004. godine odlaze u Ameriku gde nastavljaju autorski rad i koncertno nastupaju. Nakon duže diskografske pauze „Osvajači” u Americi snimaju album „Sad je na mene red” (2013. godine), sa kog se izdvajaju pesme „Pakleni put” i „Sad je na mene red”.

Osim bogate diskografije „Osvajači” su radili muziku za film i pozorište, od kojih se izdvajaju pozorišne predstave „Tri boje duge”, „Pevaj brate”, „Divan dan”, predstavu pozorišta u Čikagu „Žanka Stokić” kao i film „Volim te najviše na svetu”.