Oteo i ubio bivšu devojku, pa se na sudu izvinjavao njenoj porodici

BLIC ON LINE, Piše Branko Janaćković

Želim da izjavim saučešće porodici, i ja učestvujem u žalosti. Bolje da sam sebi uzeo život nego Gordani. Kajem se zbog toga. Gordanu sam mnogo voleo i hteo sam sa njom da izgradim budućnost. Planirao sam da budemo zajedno do kraja života.“

Ovim rečima branio se pred Višim sudom u Nišu juče Miodrag Karalić (57) iz Kruševca, koji je optužen da je 5. decembra prošle godine iz bezobzirne osvete ubio bivšu devojku Gordanu Josifović (44).

 

Kako je „Blic“ pisao, zločin je bio krajnje bizaran jer je Nišlija oteo i bivšu devojku i njenog dečka Miluna Kostića (53). I to zato što je hteo da ih natera da raskinu!

Karalić se tereti da je Gordanu ubio u ataru sela Bradarac kod Aleksinca, a nakon toga pobegao autom kojim je upravljao Kostić i skrivao se sve do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu.

Karalić je juče pred sudom rekao da ostaje pri odbrani datoj u istrazi, gde se, kako saznajemo, branio da je Gordanu ubio iz očaja, u trenutku kada je shvatio da mu se neće vratiti i da je gubi zauvek. On se na sudu obratio porodici ubijene žene, kojoj je izjavio saučešće i žaljenje zbog smrti njihove ćerke koju je ubio.

Drama je prema navodima optužnice počela 5. decembra oko 16 sati, ispred tehničkog pregleda u kojem je Gordana radila. Karalić je pištoljem zapretio Milunu koji je došao po nju da je pozove da izađe, a onda mu naredio da vozi preteći sa zadnjeg sedišta automobila. Od Gordane je zahtevao da raskine vezu sa Kostićem, udario je i ispalio hitac koji je Josifovićevu ranio u prst ruke i natkolenicu.

U Bradarcu je Gordanu izveo iz automobila pored puta, prislonio joj pištolj na obraz i pucao, a potom ispalio još jedan hitac u teme nanevši joj povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Posle hladnokrvnog ubistva, naredio je Kostiću da vozi dalje.

Telo ubijene je pronađeno 6. decembra oko 11.45 sati nakon čega je krenula potera za ubicom.

Nada Đorđević, majka ubijene Gordane, kazala je da je njena ćerka živela sa Karalićem sedam ili osam godina i da se tri puta vraćala kući zbog svađa i maltretiranja.

– Kada je prvi put došla kući, bila je pretučena i tada je podnela prijavu policiji. Posle trećeg odlaska nije više htela da se vraća. Bio je normalan čovek, ne znam šta se desilo – rekla je majka.

Zanimljivo je da je tužilaštvo podiglo optužni predlog i protiv Kostića zbog sumnje da je nakon ubistva pomogao Karaliću da ne bude otkriven, čime je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Njemu se stavlja na teret da je u tri navrata bio u prilici da prijavi Karalića a da to nije učinio. Kostić se pak branio pred sudom da je bio jako uplašen za svoj život i da zato ništa nije smeo da preduzme.

– Žao mi je što je Gordana bespotrebno stradala. Ja nisam samovoljno krenuo za Beograd već sam bio primoran oružjem, što stoji i u optužnici. Prvi put je pucao u Železničkoj ulici u Kruševcu. Nakon toga se dogodilo ubistvo. Ja nisam imao hrabrosti da nešto pokušam. Mobilni telefon mi je odmah oduzet kao i novac. Nisam sam ušao u gepek već pod pretnjom oružjem. Od izlaska iz gepeka do Beograda bio sam uplašen jer je čovek već jednom pucao i šta sam mogao da očekujem – rekao je Kostić.

Ubica branio momka bivše devojke

I Karalić je juče pred sudom branio Kostića. On je rekao da ga je zatvorio u gepek automobila jer nije želeo da ga vidi jedan njegov prijatelj iz Niša, a da ga je pustio da izađe i sedne za volan negde u Svrljigu i Knjaževcu.

– Milun nije ni za šta kriv. On je bio uplašen. Ja sam to osetio i video – rekao je ubica.

Face bookFoto