PET POBEDA UZ   4 “ STOTKE”

Tekst i foto Dušan Stevanović

U 11 kolu Druge košarkaške lige, Napredak je 5-ti put za redom izvojevao pobedu.Ovog puta ,pobedjeno je Žarkovo sa  “samo” 23 koša razlike 100 77. To je 5-ta uzastopna pobeda i 4-ta “stotka” . Napredak je definitivno napravio ekipu za poštovanje i nema ekipe u ligi koju ne može da pobedi, ma gde se igralo. U naredna 2 kola, koliko je preostalo da se odigra do kraja jesenjeg dela, očekuju se još 2 pobede. Napredak je , trenutno, 4- ti na tabeli sa 7 pobeda i 4 poraza i samo jednom pobedom manje od Mladosti iz Smederevske Palanke koja je na drugom mestu. Napomenimo, da osvajanje drugog mesa vodi u Prvu ligu, a naruku Napretku ide  i raspored takmičenja je im kod kuće dolazi prvoplasirana Sloboda iz Užica, drugoplasirana Mladost iz Smederevse Palanke, trećeplasirani Proleter iz Zrenjanina,Novi Pazar i druge jake ekipe.

Utakmice Napretka počinju da liče na igru “mačke i miša” sa protivnicima jer ekipa iz Aleksinca pobedjuje ,gotovo, sve protivnike sa 20 i više koševa razlike. Zato je komentar jednog gledaoca, na kraju utakmice sa Žarkovom bio vrlo simpatičan. Ovi se provukoše sa “samo” 23 koša razlike.

MVP igrač bio je Bogavac sa indeksom uspešnosti 33. On je postigao i 22 poena. Jančić je postigao 19, Stevanović 16, Stanisavljević 14, dok su Djurdjević I Šikman postigli po 10 koševa. Zbog velike razlike, trener Napretka je dao svim igračima šansu na terenu.

U sledećem kolu, Napredak gostuje u Lazarevcu, ekipi Kolubare.

JASTREB IZGUBIO U VRANJU

U prvoj regionalnoj ligi Istok, Jastreb je izgubio u Vranju od Jugobasketa sa 65 58 ( 39 22 ) . Utakmica je bila rešena još u prvom poluvremenu, kada su Vranjanci poveli sa 17 koševa razlike .

  • Još jedna slaba napadačka partija u gostima za nas,kao i pre petnaest dana u Lebanu.Jedino opravdanje možemo tražiti u uslovima za igranje koji nisu bili na nivou ovog ranga takmicenja.Naime,u hali nije bilo nikakvog grejanja, pa je utakmica igrana na nula stepeni celzijusa.U takvim polarnim uslovima,domaćin koji je izgleda priviknut na takvo stanje stvari,se bolje snašao i napravio razliku u prvom poluvremenu koju mi nismo uspeli da stignemo u nastavku.Najbolji igrač utakmice,po mom misljenju na obe strane,bio je Janko Džunić koji je postigao 21 poen.Nadamo se puno boljoj igri u sledećem kolu koje igramo kući, u nedelju, u pola sedam, protiv Morave iz Vladičinog Hana – rekao je predsednik kluba Marko Habe.