POBEDA MORAVE U RAŽNJU , NAPREDAK JOŠ U AGONIJI

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović autor

U trećem kolu fudbalske lige Zona „Centar“ , Napredak iz Aleksinca je nastavio sa svojom agonijom i poražen je na svom terenu od ekipe Svrljiga sa 0 : 5 , Posle 3 kola Napredaak je poslednji na tabeli sa 3 poraza i negativnom gol razlikom – 18 , što u prevodu znači da je svaku utakmicu gubio sa 6 golova razlike .

Morava iz Žitkovca izvojevala je svoju prvu pobedu i to u Ražnju nad ekipom Bukovika .

Na veoma teškom gostovanju u Ražnju gde su neophodni bodovi bili i jednoj i drugoj ekipi trijumf je odnela plavo bela četa pod trenerskim vodstvom Zemljak-Belić. Šef stručnog štaba Zemljak trgnuo je ekipu i cele nedelje treniralo se pakleno, na treningu su bili prisiutni po petnaest igrača. Trener Zemljak je zapretio da ukoliko dođe do poraza podnosi neopozivu ostavku. Igrači su se odužili na najbolji način i ostvarili prvu pobedu u ovom prvenstvu.

Prvi šut na gol uputila je Morava preko Mihajla Cvetkovića, ali je golman Bukovika odbranio. Odličan pas Jevremovića za mladog Spasića koji se majstorski snalazi i postiže gol za 0:1. Zatim Popović sutira golman Bukovika brani. Šansa za Bukovik, ali previše driblinga u kaznenom Morave i šansa odlazi u nepovrat. Pas Jevremovića za Mihajla Cvetkovića koji izbija po desnoj strani postiže pogodak i to je 0:2 za Moravu. Do kraja poluvremena Ražanjci su imali jednu odličnu šansu.

Drugi deo protekao je u apsolutnoj dominaciji Morave, smenjivale su se šanse, ali tek u 80 minutu Slobodan Janković postiže treći gol za Moravu. Par minuta kasnije ponovo Slobodan Janković postiže gol za 0:4. U poslednjem minutu igre Slavko Đorđević pogađa stativu. Morava je pobedila i sledeće nedelje čeka povratnika iz Srpske lige ekipu Car Konstantina. Prilika da se stadion u Žitkovcu ponovo ispuni do poslednjeg mesta.