ALEKSINAC.BIZ    Tekst i foto Dušan Stevanović

U 22 kolu Druge košarkaške lige, Napredak iz Aleksinca pobedio je u gostima, ekipu Kolubare iz Lazarevca rezultatom 81 74 ( 40 43) i tako zadržao 5-tu poziciju sa 15 pobeda i 7 poraza. Prva je i dalje Vojvodina sa 19 pobeda, sledi Zlatibor sa 18 i Proletr sa 17 pobeda. S obzirom da se prvenstvo bliži kraju, ostaje žal što je Napredak izgubio 2 utakmice od ekipa koje verovatno ispadaju iz lige , a to su utakmice sa Rtnjem iz Boljevca i Futogom. Sa te 2 pobede realno je mogao da konkuriše za drugu poziciju koja vodi u Prvu ligu. Očigledno je da u organizaciji kluba nešto škripi i da se klub nemože oslanjati samo na sredstva iz budžeta Opštine Aleksinac.

Kod Napretka najefikasniji igrač bio je Danilović sa 31 poenom i indeksom uspešnosti 34. Dvocifren broj koševa postigao je i Raičević 20.

U Prvoj regionalnoj ligi Istok, Jastreb iz Aleksinca je na svom terenu pobedio Radnički iz Surdulice koja se nalazi pri vrhu tabele sa 60 52 ( 25 26 ) .Iako to rezultat ne govori, utakmica je bila vrlo izjednačena sve do 2 minuta pred kraj, kada su Aleksinčani „ dodali gas“ i napravili 8 poena razlike. U ekipi Jastreba najefikasniji su bili Mojsilivić sa 12, Krstić 11, Spasić 9, Stevanović 8 koševa. Jastreb se i dalje nalazi na 11 poziciji i sve je bliži obezbedjivanju opstanka u ligi.