Tekst i foto Dušan Stevanović

U 10- tom kolu fudbalske lige Zona Istok, u derbiju začelja, Rudar je na svom terenu pobedio Majdanek sa 2 0, dok je Moravica iz Subotinca, u gostima, pobedila Naša Krila sa  0 1 . Moravica se nalazi na drugom mestu sa 4 boda zaostatka iza vodećeg Zaplanjca, dok se ekipa Rudara, posle ove pobede, popela na 11 mesto. U sledećem kolu igra se debi, gde Moravica dočekuje Zaplanjac, dok Rudar gostuje Brodomerkuru, u Kladovu.

U Nišavskoj okružnoj ligi, u komšiskom derbiju Sloga iz Kormana pobedila je Crvenu Zvezdu iz Gornjeg Ljubeša sa 3 2 , iako je na poluvreenu bilo 1 1 . Morava iz Žitkovca je izgubila u gostima od Naisusa sa 0 1 i posle 10- tog kola i dalje je bez bodova. Jedinstvo iz Grejača izgubilo je na svom terenu od Doljevca sa 1 2 , a ekipa Palilule iz Aleksinca od Orljana sa 0 2  . Palilula se nalazi na 5- tom mestu, Sloga je 10-ta, Crvena Zvezda je 11- ta, Jedinstvo 13-to , dok je Morava iz Žitkovca poslednja.

U Opštinskoj ligi, Napredak je u Subotincu pobedio Škriljac sa 1 5 . Jastrebac iz Tešice je u Gredetinu slavio sa 1 7 , dok je Polet iz Vitoševca pobedio Tempo iz Mozgova sa 11 1. Ovo je bilo najefikasnije kolo, u ovom delu šampionata. Postignuto je čak 40 golova.