ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА БУДЖЕТСКИХ СРЕДСТАВА

На 66. седница Општинског већа Скупштине општине Алексинац. најпре је усвојен Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи.

Већници општине Алексинац утврдили су и Предлог Закључка о усвајању Оперативног плана мобилног тима за социјално укључивање Рома општине Алексинац за 2019. годину.

Утврђен је и Предлог Програма коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине за 2019. годину.

Алексиначки већници утврдили су и Предлог решења о додели ауто седишта за децу у 2018. години. Решење ће бити објављено на званичном сајту општине у току данашњег дана.

Затим је утврђен и Предлог Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Алексинац за 2019. годину, а потом и Предлог Јавног конкурса за доделу средстава из буџета општине удружењима за реализовање програма од јавног интереса за општину Алексинац из области културе, припадника националних мањина, социо-хуманитарним областима, заштите животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења грађана у 2019. години.

На крају седнице, председник општине Ненад Станковић, свим грађанима пожелео је срећне предстојеће празнике.