PODNEO PRIJAVU TUŽILAŠTVU JER SUMNJA DA JE NA RODJENJU OTET

Piše BETA

Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu danas su podneli Mlađan Radivojević iz Aleksinca i predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović, koji sumnjaju da je Radivojević na rođenju otet od majke, odnosno od svoje biološke porodice, kako bi kasnije bio dat na usvajanje .

Radivojević je rođen 3. marta 1981. godine u Kruševcu, a novinarima je pre podnošenja krivične prijave, ispred kruševačkog tužilaštva ispričao da je nakon što je postao roditelj (ima troje dece) poželeo da pronađe svoju bilošku porodicu, ali da su tada nastali problemi.

„Od svog šestog razreda sam znao da sam usvojen. Kada sam poželeo da nađem biološke roditelje prvo sam u aleksinačkom Centru za socijalni rad pokušao da dođem do papira o tome, a zatim u Kruševcu. Nisam uspeo i tada su se uključili Udruženje i Radiša Pavlović koji je uspeo je da izvuče papire i utvrdili smo da ljudi koji su u knjigama upisani kao moji biološki roditelji, ne postoje“, ispričao je Radivojević.

Pavlović, koji je i član Vladine komisije za ispitivanje postupanja državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestale dece, napomenuo je da su krivičnom prijavom obuhvaćena NN lica iz kruševačke bolnice i matične službe kao i iz Centra za socijalni rad u Aleksincu.

„Osnovano sumnjamo da su ta lica u sprezi i saizvršilaštvu otela Mlađana Radivojevića od neke NN biološke porodice i oni su zbog toga napravili više desetina falsifikovanih dokumenata, koje takođe predajemo uz ovu krivičnu prijavu“, rekao je Pavlović novinarima.

Napomenuo je da je krivična projava sveobuhvatna jer je Radivojević iz aleksinačkog Centra za socijalni rad dobio svoj dosije sa preko 90 strana dodavši da je „detaljnom analizom ustanovljeno da se radi o „montiranim, štelovanim, falsifikovanim dokumetima, u čemu je učestvovalo više lica“.

„Zaključujemo da je on prva dokazano oteta beba u Srbiji“, kazao je Pavlović i dodao da očekuje da će tužilaštvo izdati nalog da se urade DNK analize za tri porodice iz okoline Kruševca koje su se javile Udruženju i koje su za to spremne, pošto im je saopštavano da su im u tom periodu preminule bebe u kruševačkom porodilištu.