PORAZ KOŠARKAŠA NAPRETKA KOJI MNOGO BOLI

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto

Poraz koji su košarkaši Napretka iz Aleksinca doživeli na svom terenu , u  12 kolu Druge lige može mnogo da boli . Naime , oni su izgubili od direktnnog konkurenta Klika iz Arilja i tako anuliali rezultate u prethodna 3 kola .

Aleksinčani su poraženi u Hali sportova sa 77 : 84  . Gosti su počeli silovito i prvu četvrtinu dobili čak sa 14 koševa razlike ( 13 : 27 ) .Napredak se prenuo u drugoj četvrtii i uspeo da smanji zaostatak na – 4 . U trećoj četvrtini vodila se velika borba i nju su Aleksinčani dobili sa 24 : 18 , da bi zatim bropletom igrom i velikim brojem izgubljenih lopti dozvolili protivniku da pobedi sa 7 koševa razlike .

Posebno je interesantan bio poslednji napad košarkaša Napretka . Iako je ostalo još čitavih 20 sekundi do kraja , što je u košarci  puno i imali  loptu u svojim rukama, oni nisu ni pokušali da postignu koševe smatrajući da je utakmica odlučena .

Napredak je ostao pri dnu tabele sa 4 pobede i 8 poraza . Sledeće kolo igra se 15 . januara naredne godine , gde će Aleksinčani dočekati prvoplasirani Železničar iz Čačka .