PORAZ KOŠARKAŠA NAPRETKA U VRBASU

Foto Dušan Stevanović

Tekst i foto Dušan Stevanović

U koliko Kolubara iz Lazarevca pobedi Konstantin u Nišu , izgleda da proslavljeni košarkaš Predrag Danilović , predsednik Košarkaškog saveza Srbije  neće imati priliku da preda  pehar prvaku Druge košarkaške lige u Aleksincu , na fešti koja je zakazana za petak 13. aprila , u Sportskoj hali  Aleksinac .

Naime , košarkaši Napretka , u 25 kolu , izgubili su na vrućem terenu u Vrbasu od istoimene ekipe sa 71 69 ( 33 35 ) . Utakmica je bila vrlo borbena i Aleksinčani su se dobro držali prve 3 četvrtine , da bi zadnju izgubili sa 19 10 . Možda je nešto više moglo da se uradi minut i po pre kraja utakmice , kada je rezultat bio 64 64 ali je Nikola Raičević , 5 sekundi pre kraja meča preuzeo odgovornost i šutirao za trojku pri rezultatu 70 69 za Vrbas . Promašio je , a domaći su dodali još jedan poen za konačnih 71 69 .

U ekipi Napretka , najefikasniji igrač bio je Nikola Raičević sa 19 koševa , D. Raičević je postigao 15 , Milinčić 14 . Iako je igrao skoro celu utakmicu  , Bogavac je dao svga 7 koševa .

Poslednju utakmicu u ovom prvenstvu Napredak igra u petak od 18 časova , kada će i zvanično biti „ overen „ ulazak u Prvu ligu .