TV PRILOG : PORAZI JUŽNJAKA

WWW.ALEKSINACBIZ.COM , Tekst i foto Dušan Stevanović , arhiva , youtube aleksinacbiz

U 18 kolu Prve košarkaške lige obe ekipe sa juga Srbije doživele su poraze i nalaze se  pri  dnu tabele . Napredak iz Aleksinca je doživeo 12 poraz i to na svom terenu od Radničkog iz Kragujevca sa 76 : 83  . Kragujevčani su vodili skoro tokom celog meča i zasluženo odneli bodove iz Aleksinca .

Doživeti 12 poraza u 18 kola i gubiti od realno slabijih rivala , čak i kod kuće , pokazuje koliko je Košarkaški klub Napredak u velikoj krizi . Vrlo se lako može desiti da , u koliko Metalac iz Valjeva i Sloga iz Kraljeva dobiju zaostale mečeve , Napredak padne na 14 mesto od 16 klubova .

Piroćanci su u još težem položaju . Nalaze se na poslednjem mestu sa 13 poraza I samo 4 pobede . Oni su u ovom kolu izgubili u Pančevu od Dinamika sa čak 29 poena razlike.

U narednom kolu Napredak iz Aleksinca gostuje petoplasiranom Tamišu , dok Piroćanci gostuju OKK Beogradu .

Druga košarkaška liga je zbog Korone podeljena na severnu  , sa klubovima iz Beograda I Vojvodine I južnu , sa klubovima južnije od Beograda ,  do Vranja .

Na čelu Druge lige – jug nalazi sa Zdravlje iz Leskovca sa 9 pobeda I 4 poraza . Oni su u derbiju pobedili Železničar iz Čačka na svom terenu sa 80 : 63 .

U ovom kolu uspeha su imale I obe niške ekipe . Fer plej je pobedio ekipu Arilja sa 87 : 77 i nalazi se na 4 mestu , dok je Konstantin pobedio poslednje plasirani Bor sa 30 koševa razlike , 88 : 58 I nalazi se na 5 mestu .

Prijatno iznenadjenje napravio je Napredak Junior iz Kruševca koji je u gostima pobedio Mladost iz Smederevske Palanke sa 68 : 64 I trenutno se nalazi na 6 poziciji .