ALEKSINAC.BIZ

U sklopu radova oko regulisanja vodotoka Moravice, gradi se odbranbeni nasip, kej kao šetalište kraj reke ali i novi Viseći most. Nekada je to bio simbol Aleksinčana, pogotovo onih stariji koji se sećaju kupanja na Brvčetu i  plaže u centru grada .

Inače, stanovnici Palilule, s nestrpljenjem očekuju završetak ovog mosta, s obzirom da , sada zaobilaze par kilometara više, kako bi “ sišli u čaršiju“ .

Svojevremeno je na sajtu Opštine Aleksinac pisalo

„Druga faza Projekta „Zaštita od poplava grada Aleksinca“, regulacija nasipa reke Moravice kroz grad Aleksinac od „Pivarskog“ do „Grobarskog“ mosta i obezbeđenje proticaja na uzvodnoj i nizvodnoj sekciji, otpočeta je 21. marta 2016. godine.

Nosilac pomenutog projekta je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vodu, a investitor JVP „Srbija vode“ Beograd.Vrednost radova u II fazi projekta uređenja korita Moravice iznosi oko 120.000.000,00 dinara bez PDV-a.Rok za završetak radova je 12 meseci.

Objavljeno je da je planirano vreme za izgradnju Visećeg mosta potrebno  2 meseca i to u periodu od 15. 08 do 15. 10 2016 godine i  da se mole meštani, pogotovo stanovnici Palilule za strpljenje.

Naš narod bi rekao, šta zna dete , šta su 200 kila, pa i za nas, godinu dana, gore – dole. Setite se samo koliko se dugo gradio kilometar puta u ulici Tihomira Djordjevića ili Dušana Trivunca … samo duša da nam zna…

Ali o ovome nemojte nikome da pričate. Ne daj bože da čuju Kinezi i Japanci . Napravili bi za to vreme novu „čaršiju sa pola ulice“ , zvanu Aleksinac i još bi preteklo…

Tekst Dušan Stevanović, Foto dr Slobodan Petrović Cobi i muzičar Šeki Saitović