VIDEO PRILOG TV LASER , Aleksinac.biz

Tekst i foto Dušan Stevanović

Pred više stotina meštana .u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Merak „ i Mesne zajednice Vukašinovac , moravskog sela 15-tak kilometara od Aleksinca prema Ražnju , organizovan je 6 – ti , godišnji koncert ovog društva . Pored domaćina , učestvovali su  i Kulturno umetniko društvo „ Vitoševac „ iz Vitoševca kod Ražnja , „ Stojan Živković – Stole „ iz Trnjana , „ Pantelej „ iz sela Kraljeva koje se nalazi u aleksinačkoj Opštini  i Kulturno umetničko društvo „ Dejan Jovanović – Deša „ iz Tešice. Kao posebni gosti nastupili su i folkloristi iz okoline Bele Palanke koji su ostavili sjajan utisak . Pored ansambala, nastupili su i solo pevači iz aleksinačke opštine , a program je vodio Milan Vlajić .

Bez obzira na vedru i veselu atmosferu , iskoristili smo priliku da nešto ozbiljnije porazgovaramo i sa članom upravnog odbora Dejanom Rajkovićem koji se pokazao kao jako dobar domaćin.

  • U klubu „ Merak“ postoji veliki entuzijazam . Vredno radimo i vežbamo . Omladina voli da igra folklor i da se druži , kako medjusobno , tako i sa igračima iz ostalih kulturno umetničkih društava . Ipak , najveći problem je nedostatak prostorija za rad . Selo nema Dom kulture . Do sada smo koristili prostorije Osnovne škole „ Sveta Petrović – Branko „ ali se , sada , i ona renovira , pa smo primorani da vežbamo pod iznajmljenim , velikim šatorima – rekao nam je Dejan Rajković .

Nakon završetka priredbe , organizovano je opšte narodno veselje , a domaćin se pobrinuo da svim gostima priredi zakusku , tako što je svaka kuća donela po nešto da se prezalogaji i popije .