PREKINUT PUT ALEKSINAC – SOKOBANJA

www.aleksinacbiz.com , Dušan Stevanović tekst i foto ilustracija

Sinoćno nevreme koje je počelo oko 21 i 30 prekinulo je magistralni put Aleksinac – Sokobanja kod sela Bovna . Oluja i jak vetar praćeni kišom isčupali su više velikih drveća i bacili na sred puta , pa su putnici u vozilima , jedno vreme bili zarobljeni u svojim vozilima . Kod roditelja sa malom decom došlo je do panike , te su vapajem preko društvenih mreža i direktnim pozivima nadležnim službama upućivali apel za pomoć . Na sreću , uz pomoć meštana , nadležnih službi , pre svega vatrogasaca i ostalih , ogromno drveće je uklonjeno i saobraćaj je počeo da se normalizuje .

  • U Bovanskoj klisuri sam se zatekao oko 22 časa kada je nekoliko ogromnih drveta oluja isčupala i bacila na put . Saobraćaj je bi potpuno prekinut na deonici „Mali cvet “ – Bovan . Odmah sam pozvaao MUP i već za 20 minuta stigli su vatrogasci , kamioni Šumske sekcije , ekipe za vanredne situacije , meštani . Zajedničkim snagama put je raščišćen oko ponoći ali bilo je zastrašujuće naći se u klisuri , u tom momentu . Svaka čast nadležnim službama – kaže Aleksinčanin , Mirko Kulundžić – Zis koji se zatekao na licu mesta .

Mirko Kulundžić ZIS

U samom gradu Aleksincu , oluja je nosila sve pred sobom , bacala inventar iz obližnjih kafića , lomila grane i mnoge ljude obarala na zemlju . U jednom trenutku je nestalai struja , a dobili smo informaciju da je to uradjeno iz bezbednosnih razloga .

Ipak, na sreću , nije bilo većih havarija . Posle sat vremena struja je uključena .

Oni koje je nevreme zadesilo u kolima kažu da je vožnja bila onemogućena zbog predmeta koji lete u vazduhu, ali i zbog siline vetra koji pomera automobile.