Autor:T. T.Izvor:Južne vesti , foto ilustracija
3-godišnje dete koje je tokom noći u kupatilu zadobilo opekotine vrelom vodom, preminulo je, saopštavaju iz Osnovnog tužilaštva u Nišu. Naloženo je zadržavanje njegove 32-godišnje majke zbog sumnje da mu nije pružila adekvatnu medicinsku pomoć.

Nišlijka T. S. se tereti da je izvršila krivična zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza, a protiv nje će biti podneta i krivična prijava.

Osumnjičena se tereti da se juče, nakon što je njeno trogodišnje dete zadobilo opekotine vrućom vodom u kupatilu, nije obratila lekarima radi adekvatne pomoći i nege detetu, već ga je stavila da spava, nakon čega je, u toku noći, dete preminulo. Žena je, kako se sumnja, bila prisutna u stanu kada je došlo do povređivanja, ali nije pružila pomoć detetu – navode iz policije.

Dodaju da joj je, po nalogu tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu.

Iz Tužilaštva kažu da je izvršen uviđaj na licu mesta, kao i da je naložena obdukcija da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.